Acasă Social Nicio victimă, drumuri închise temporar

Nicio victimă, drumuri închise temporar

DISTRIBUIȚI

Monica Dajbog – 133748 –  29122014  – Peste 15.700 de pompieri, jandarmi, polițiști și alți angajați ai autorităților locale au intervenit în ulrimele 24 de ore pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo în zonele aflate sub avertizări de cod galben și portocaliu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, de la începutul ninsorilor și a viscolului nu au fost înregistrate persoane decedate sau dispărute din cauza vremii severe.

În cursul nopții trecute și în această dimineață, Poliția Română a închis sau restricționat circulația rutieră pe mai multe drumuri unde circulația  nu se mai putea desfășura în condiții de siguranță.

Din cauza viscolului puternic, începând cu ora 02.45, circulația a fost închisă pe un segment de 9 km al DN2N, între localitățile Bogza și Dumbrăveni – județul Vrancea. Tot în Vrancea, pe DN23B, traficul a fost temporar închis începând cu ora 03.30, pe un sector de aproximativ 12 km între localitățile Măicănești și Ciorăști.

 Începând cu ora 01.15, a fost restricționată circulația pe DN 22, între localitățile Râmnicu Sărat și Brăila (aproximativ 80 km), pentru autovehiculele a căror capacitate depășește 3,5 tone. Din cauza evoluției nefavorabile a vremii și în scop preventiv, tronsonul cuprins între Râmnicu Sărat și limita cu județul Brăila a fost închis traficului începând cu ora 04.30.

Temporar, a mai fost închisă circulația și în județul Galați, pe DN24D, începând cu ora 04.30, dar și în județul Bacău, pe DJ 252 B, pe un segment de aproximativ 10 km, între localitățile Ocheni și Gaiceana.

 La ora 8.00 în această dimineață Drumurile Naționale din județul Buzău au fost închise preventiv, respectiv DN2, DN1B, DN2B,DN2C și DN10.

Totodată, de la ora 8.30 Autostrada A2 a fost închisă între București și Drajna, pe ambele sensuri. Rutele ocolitoare sunt DN3 și DN3A. De la aceeași oră, au fost închise toate drumurile naţionale din judeţul Brăila, exceptând DN22 Brăila – Galaţi.

Poliția cere conducătorilor auto să respecte restricțiile, cu mențiunea că drumurile vor fi deschise imediat ce traficul rutier se va putea desfășura în condiții de siguranță.

 Începând de aseară, porturile Constanța-Nord, Constanța Sud-Agigea, Mangalia și Midia Năvodari, inclusiv canalul de navigație Bara – Sulina, au fost închise din cauza vântului puternic.

Mai multe persoane aflate în dificultate au fost salvate de angajații MAI. În județul Vrancea, s-a intervenit în sprijinul a patru persoane care rămăseseră blocate într-un autoturism din cauza ninsorii și a viscolului. Autoturismul a fost tractat, iar pasagerii au fost cazați în spații ale administrației publice locale.

Alte 6 persoane au rămas blocate în autoturisme în județele Botoșani și Iași. În urma intervenției pompierilor, autovehiculele și-au putut continua călătoria.

 În județul Tulcea, pe drumul național DN22, între localitățile Cerna și Turcoaia s-a intervenit pentru deblocarea a 6 autoturisme și a unei ambulanțe care transporta un pacient cu fractură de membru superior. Toate persoanele au ajuns în siguranță la destinație.

 În această dimineață un autocar cu 31 de cetățeni moldoveni a derapat pe drumul național E85, între localitățile Limpeziș și Mihăilești. Pasagerii au fost transportați la o unitate de cazare din apropiere. Nu au fost persoane rănite.

 Tot în această dimineață s-a desfășurat o acțiune de căutare/salvare în zona Pădurii Băneasa unde o femeie aflată singură într-o locuință a solicitat ajutor prin 112, spunând că este înghețată, dar fără a indica exact unde se află. Peste 50 de jandarmi, pompieri și polițiști au participat la această intervenție, femeia fiind găsită într-o casă abandonată. În prezent este în afara oricărui pericol.

 În această dimineață, la nivelul întregii țări, 20 de localități din 12 județe erau afectate de ninsorile puternice și de viscol.

 Sunt înregistrate probleme cu alimentarea cu apă în localități din județul Dâmbovița, iar în localități din județele Hunedoara, Mehedinți, Buzău, Brăila și Argeș sunt probleme cu furnizarea de energie electrică. Toate aceste situații au fost semnalate din timp, iar echipele de intervenție lucrează deja pentru remedierea defecţiunilor.

 ”Recomandăm cetăţenilor, în special persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate, copiilor şi celor cu probleme de sănătate, să se protejeze împotriva temperaturilor scăzute şi să evite utilizarea instalaţiilor de încălzire improvizate ori a celor cu defecţiuni.

 Ca măsură preventivă, persoanele care necesită supraveghere medicală permanentă, au fost transportate, în cursul zilei de ieri, în zone accesibile, pentru a evita deplasarea lor în condițiile dificile din aceste ore”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

În județele aflate sub avertizare de Cod Roșu – Brăila, Buzău, Vrancea – se intervine în mod integrat alături de forțe ale MApN care a mobilizat 159 de militari și 16 mijloace tehnice (camioane și TAB-uri) în județul Brăila, 164 de efective și 21 de mijloace tehnice în județul Buzău și 155 de militari și 13 mijloace tehnice în județul Vrancea.

Toate forțele din teren rămân mobilizate și în orele următoare, prioritare fiind intervențiile pentru salvarea vieților omenești și pentru limitarea efectelor fenomenele meteo extreme.

Aproximativ 22.400 de angajați MAI sunt pregătiți să intervină, la nevoie, în sprijinul  actualelor capacități de intervenție.

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea meteorologică: până astăzi la ora 18.00, 6 județe sunt sub avertizare de Cod Portocaliu, iar alte 16 județe și Municipiul București sunt sub avertizare de Cod Galben de ninsori, viscol și polei.

 Totodată, a fost instituit Cod Roșu de viscol și ninsori pentru județele Brăila, Buzău și Vrancea, până astăzi la ora 13.00.

Sub Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei sunt județele Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, zona montană a județului Prahova și județul Tulcea. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.