Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Preţul petrolului scade, la noi benzina rămâne pe loc

Preţul petrolului scade, la noi benzina rămâne pe loc

DISTRIBUIȚI

 133209 – 02122014  – Cotaţia petrolului îşi limitează scăderea, în această dimineaţă, pe bursele asiatice, după pierderile accentuate din ultimele zile în contextul refuzului OPEC de a reduce producţia de aur negru, potrivit Yahoo News. Un baril de ţiţei „light sweet crude” cu livrare în ianuarie a pierdut 66 de cenţi, până la 68,34 dolari, în timp de petrolul Brent din Marea Nordului s-a ieftinit cu 61 de cenţi, până la 71,93 dolari.

Cotaţiile internaţionale ale barilului de petrol au coborât luni sub 65 de dolari pentru prima dată de la jumătatea anului 2009. Investitorii anticipau că trendul va continua, având în vedere decizia de săptămâna trecută a OPEC, ce încearcă să pună piedică investiţiilor accelerate ale companiilor petroliere americane în exploatarea depozitelor de şist şi altor surse alternative de petrol şi gaze, care devin neprofitabile odată cu scăderea preţurilor.

Oare când vor scădea preţurile carburanţilor în România, având în vedere această scădere semnificativ de mare a preţului ţiţeiului pe plan mondial? – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.