Acasă Politic Arabia Saudită: Condoleanţe din parte României

Arabia Saudită: Condoleanţe din parte României

DISTRIBUIȚI

134261 – 26012015  – Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a participat, duminică, la ceremonia oficială de prezentare de condoleanţe, în numele României, în urma morţii regelui Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud al Arabiei Saudite. Cu această ocazie, șeful diplomaţiei române a fost primit la Palatul Regal din Riad de către noul suveran saudit, Salman Bin Abdulaziz Al Saud, precum şi de către prinţul Moştenitor Muqrin Bin Abdulaziz Al Saud, potrivit unui comunicat al MAE.

În cadrul întâlnirii, ministrul Bogdan Aurescu a evocat personalitatea marcantă a regretatului rege Abdullah, transmiţând mesaje de compasiune din partea României şi a poporului român.

Regele Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud al Arabiei Saudite a urcat pe tronul Arabiei Saudite în anul 2005 şi a fost recunoscut pentru programul de reforme politice şi sociale instaurat, în paralel cu promovarea, la nivel regional, a unei politici dedicate instaurarii păcii şi stabilităţii în Orientului Mijlociu.

În dimineaţa zilei de 23 ianuarie 2015, Regele Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud a încetat din viaţă, la vârsta de 90 ani, la Riad.

Urmaşul său la tronul saudit, regele Salman Bin Abdulaziz Al Saud, a fost înscăunat la data de 23 ianuarie 2015, fiind recunoscut la nivel regional și internaţional ca un continuator al politicii bazate pe moderaţie promovată de regretatul său predecessor, precizează MAE. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.