Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Acuzaţii grave la adresa lui Sorin Oprescu

Bucureşti: Acuzaţii grave la adresa lui Sorin Oprescu

DISTRIBUIȚI

134236 – 23012015  – Municipalitatea bucureşteană, condusă de primarul general Sorin Oprescu, ar fi avantajat o firmă italiană în licitaţia pentru construcţia unei săli polivalente în cadrul complexului Naţional Arena, acuză jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul personal.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a intervenit de două ori pentru ca o firmă din Austria să fie recalificată pentru a participa la licitaţie, susţine Tolontan.

Potrivit unei document al CNSC, prezentat de Tolontan, Primăria Capitalei i-a tratat exigent pe austriecii de la Strabag şi cu maximă indulgenţă pe italienii de la Astaldi. Cele două firme se luptă pentru construirea unei săli polivalente în Cadrul Complexului Naţional Arena.

Strabag a fost descalificată de două ori, dar de fiecare dată CNSC a schimbat decizia instituţiei conduse de Sorin Oprescu. În primă fază, primăria s-a folosit de un pretins motiv de neconformitate pentru a-i exclude pe austrieci. A doua oară, oferta grupului a fost analizată exigent, Fără respectarea principiului tratamentului egal, concluzionează Consiliul.

Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, oficialii primăriei au declarat că vor reface procesul şi au amintit că în primă fază comisia din primărie îi dăduse drept câştigători pe austrieci.

Cei de la Strabag îi acuză însă pe oficalii municipalităţii că au mimat doar corectitudinea pentru a avantaja Astaldi, constructorul preferat al lui Oprescu.

De partea celalată, italienii de la Astaldi se pregătesc să meargă în instanţă deoarece CNSC n-a ţinut cont de faptul că Strabag ar fi încălcat condiţiile minimale ale numărului de locuri pentru sala polivalentă, de la 13.000 la puţin peste 11.000.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.