Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Consilieră a ministrului Oprea, ridicată de procurorii DNA

Bucureşti: Consilieră a ministrului Oprea, ridicată de procurorii DNA

DISTRIBUIȚI

134056 –15012015 – Ingrid Mocanu Popa, consiliera a ministrului de Interne, a fost adusa, miercuri seara, la sediul DNA pentru audieri, fiind suspectata de divulgarea unor informații clasificate. Si secretarul general adjunct din MAI, Mihai Sova, este vizat, in acest dosar.

In cursul zilei de miercuri, procurorii DNA au perchezitionat birourile consilierei ministrului și pe cel al secretarului general adjunct, din care au ridicat calculatoare și documente.

DNA arata, intr-un comunicat de presa, ca in acest caz se fac cercetari pentru infractiuni de coruptie care ar fi fost comise de functionari din Ministerul Afacerilor Interne.

Ingrid Mocanu Popa a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) din iunie 2008 pana in martie 2009, fiind eliberata atunci din functie prin decizie a premierului Emil Boc. Ea a fost detasata la ANRP de la Ministerul Justitiei, in decembrie 2007, unde pana in iunie 2008 a ocupat functia de director al Directiei pentru coordonarea si controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare.

Consiliera ministrului Gabriel Oprea, detasata la MAI, este angajata la Ministerul de Justitie din octombrie 1998, in urma promovarii examenului de admitere in magistratura, si a lucrat la Directia Juridica pana in 2005, apoi la Directia Elaborare Acte Normative, pana in decembrie 2007, cand a fost detasata la ANRP. In perioada in care a fost vicepresedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa a coordonat Directia pentru controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare, avand rang de subsecretar de stat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.