Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA cere arestarea lui Dorin Cocoş şi a Alinei Bica într-un...

Bucureşti: DNA cere arestarea lui Dorin Cocoş şi a Alinei Bica într-un nou dosar

DISTRIBUIȚI

 134429 – 30012015 – Procurorii DNA au dispus vineri punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Dorin Cocoş (arestat într-un alt dosar), pentru trafic de influență şi dare de mită în al doilea dosar legat de retrocedarea ilegală a unor suprafeţe de teren de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica.

Potrivit unui comunicat al DNA, Dorin Cocoş şi Alina Bica  (arestată preventiv într-un alt dosar pentru infracțiuni similare), la data faptelor membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, sunt prezentați astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de Alin Cocoş, Adrieamn Videanu şi Florin Mihăilescu, toţi trei în stare de reţinere.

În acest dosar, Alina Bica este cercetată pentru luare de mită, abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea făptuitorului.

În ordonanța de reținere a lui Dorin Cocoş se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta, în perioada ianuarie 2011 – 2012, a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica și Sergiu Diacomatu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, Doriin Cocoşa dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 4.425 metri pătrați, Alinei Bica. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.