Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fost director CNADNR, dat pe mâna procurorilor anticorupţie

Bucureşti: Fost director CNADNR, dat pe mâna procurorilor anticorupţie

DISTRIBUIȚI

134272 – 26012015  Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală, precum și sâvârşirea infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție, de către Theodor Răzvan Emil Teodorescu, fost director al Direcţiei Achiziţii Finanţare de la Buget din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România CNADNR) în perioada 8 aprilie – 21 octombrie 2013.

Potrivit unui comunicat al ANI, în exercitarea funcției de conducere, Theodor Răzvan Emil Teodorescu a semnat o serie de documente privind acordul-cadru având ca obiect „Lucrări de marcaje rutiere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din administrare, Lot 1-DRDP Bucureşti”, încheiat între CNADNR prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, în calitate de promitent-achizitor, şi Asocierea S.C. Aduna Servimob S.R.L. & S. C. Teo Trans Consulting S.R.L, în condiţiile în care fratele său deţine funcţia de administrator / asociat ala S. C. Teo Trans Consulting S.R.L.

Conform acordului, pentru lucrările executate, plăţile datorate Asocierii S.C. Aduna Servimob S.R.L. & S. C. Teo Trans Consulting S.R.L sunt cele declarate în propunerea financiară a acestuia, respectiv 27.072.864,46 lei (aproximativ 6.117.470,22 euro), la care se adaugă TVA reprezentând 6.497.487,47 lei (aproximativ 1.468.192,85 euro).

Theodor Răzvan Emil Teodorescu a încălcat astfel dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

De asemenea, întrucât Theodor Răzvan Emil Teodorescu a folosit în scop personal informațiile deținute în virtutea prerogativelor funcției, au rezultat și indicii privind săvârșirea infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzută de Legea nr. 78/2000, potrivit căreia „sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.

Având în vedere cele de mai sus, ANI a sesizat DNA în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Theodor Răzvan Emil Teodorescu a infracțiunii de conflict de interese și a infracțiunii asimilate infracțiunilor de corupție. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.