Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ioan Rus despre diferențele dintre Iliescu și Ghiță

Bucureşti: Ioan Rus despre diferențele dintre Iliescu și Ghiță

DISTRIBUIȚI

134267 – 26012015  – Vicepreședintele PSD Ioan Rus a spus, referitor la dorinţa deputatului Sebastian Ghiță de a forma un nou partid şi răspunsul pe care la primit de la Ion Iliescu, că în timp ce primul s-a născut „încercând a construi capitalismul„, cel de-al doilea s-a născut „încercând a construi comunismul”.

Ioan Rus a comentat criticile lui Ion Iliescu la adresa lui Sebastian Ghiță, susținând că acestea sunt normale și firești şi că opiniile divergente sunt date de diferenţa de vârstă şi experienţă.

Între Ion Iliescu și Sebastian Ghiță diferența de vârstă și experiență este de aproape o jumătate de secol. E foarte complicat, ei aparținând unor generații atât de diferite, cu educații atât de diferite, cu experiență atât de diferită. Ghiță s-a născut încercând a construi capitalismul, Iliescu încercând a construi comunismul. Nu văd niciun fel de problemă în faptul că există în spațiul public astfel de poziții, e normal, e firesc, asta fiind printre puținele variante care duc la progres în societate„, a spus Rus, într-un interviu pentru Mediafax.

În ceea ce privește intenția lui Ghiță de a construi un nou partid, Ioan Rus crede că, spre deosebire de Mircea Geoană și Marian Vanghelie, viitoarea formațiune a acestuia nu își propune să rupă din PSD, ci să fie una cu oameni noi, notează România Liberă.

Ghiță este altceva, aparține unei alte generații și unei alte educații. El vine cu o complet altă experiență și își propune să formeze un partid de stânga fără să apeleze la vechiul PSD. Cine știe, poate că, în acest moment, în societatea românească este nevoie de un altfel de partid de stânga, poate da, poate nu„, a afirmat Rus.

Potrivit acestuia, Sebastian Ghiță se referă „la o altă construcție, cu oameni noi„, iar viitorul va demonstra dacă este nevoie de așa ceva sau nu.

„Este o încercare care nu trebuie privită nici cu ură, nici cu patimă, nici cu dispreț. Poate să fie complementar actualului PSD, nu cred că este ceva care să vină opozant la acest lucru. Complementaritatea poate că e o soluție„, a conchis Ioan Rus. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.