Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Muncii preocupat de situația cetățenilor români din Suedia

Bucureşti: Ministrul Muncii preocupat de situația cetățenilor români din Suedia

DISTRIBUIȚI
rovana_plumb5

 134212 – 22012015  – O delegaţie a Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, condusă de ministrul Rovana Plumb, efectuează, în aceste zile o vizită de lucru la Stockholm, Suedia. Delegația României are stabilite o serie de întâlniri bilaterale, astfel: cu Åsa Regnér, ministrul suedez pentru copii, persoane vârstnice şi egalitate de şanse, cu Annika Strandhäll, ministru suedez pentru afaceri sociale şi cu Irene Wennemo, secretar de stat responsabil pentru ocupare din cadrul Ministerului suedez al Muncii.

Dicuțiile vor viza situația cetățenilor români aflați în situații vulnerabile în Suedia, din perspectiva cooperării bilaterale româno-suedeze, provocări întâmpinate de sistemele de protecție socială în contextul crizei economice, precum și măsuri sociale pentru persoanele în vârstă sau protecția copilului.

Rovana Plumb va avea convorbiri și cu oficiali din Ministerul Muncii suedez, în cadrul cărora vor fi abordate teme privind detașarea lucrătorilor temporari, măsuri de cooperare bilaterală, precum și exemple de bune practici în domeniul integrării tinerilor pe piața muncii.

În cadrul vizitei, sunt programate, de asemenea, întâlniri cu reprezentanți ai societății civile suedeze și ai comunității românești din Suedia, care numără circa 30.000 persoane.

Rovana Plumb, ministrul Muncii, este însoțită, în vizita efectuată în Suedia, de Luminiţa Odobescu, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.