Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mircea Dolha: Primarii și consilierii refuză să voteze bugetele locale

Bucureşti: Mircea Dolha: Primarii și consilierii refuză să voteze bugetele locale

DISTRIBUIȚI

 134320 – 27012015 – Deputatul PNL Mircea Dolha susţine că algoritmul lui Victor Ponta de echilibrare a bugetelor locale este o catastrofă. Acesta solicită premierului să intervenină urgent în soluționarea acestor alocări bugetare “catastrofale care obligă administrațiile locale să recurgă la măsuri extreme ce pot ajunge până la blocarea totală a activității din lipsa resurselor financiare”.

 “În calitate de deputat ales în județul Maramureș, am primit în ultimele zile semnale disperate din partea primarilor din această regiune. Este vorba atât de primari ai PNL, cât și de primari din PSD, care m-au informat că zeci de localități din zonă au primit alocări financiare net inferioare față de cele de anul trecut. Mai exact, ca să vă faceți o idee despre gravitatea situației, imaginați-vă că o comună cu doar 3.200 de locuitori și o suprafață de 2.500 de ha a primit 5.100.000 de lei, în timp ce altor șase comune din aceeași zonă, totalizând o populație de peste 38.000 de locuitori și suprafață de trei ori mai mare, le revine (în total) doar 3.800.000 de lei”, susţine Dolha.

Deputatul susţine că, în acest context, autoritățile locale nu-și pot acoperi nici măcar cheltuielile de funcționare: “Exclus să se mai poată gândi la dezvoltarea acestor comunități, astfel că primarii și consilierii locali m-au înștiințat că în aceste condiții, ei refuză să voteze proiectele de buget pe anul 2015, un buget care nu le permite să elaboreze nici un proiect pentru comunitățile pe care le conduc. Este vorba, domnule premier Ponta, despre un blocaj fără precedent la care s-a ajuns din cauza unui algoritm făcut pe genunchi și care nu răspunde nevoilor comunităților locale”, conchide Deputatul PNL. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.