Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Noua sală a Teatrului,,Ion Dacian”, prima clădire destinată artelor spectacolului muzical

Bucureşti: Noua sală a Teatrului,,Ion Dacian”, prima clădire destinată artelor spectacolului muzical

DISTRIBUIȚI

134194 – 22012015 –  Noua sală de spectacole a Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian” este  prima clădire destinată artelor spectacolului muzical construită în România după anul 1989. Lucrările la noul sediu au început în anul 2012, clădirea (cu o suprafaţă totală de 6.381,50 mp distribuită pe trei nivele) fiind proiectată să corespundă tuturor necesităţilor logistice şi tehnice moderne necesare bunei desfăşurări a activităţii sale, dar şi dezvoltării repertoriului.

Sala de spectacole are o capacitate de 550 de locuri, a căror amplasare oferă o vizibilitate foarte bună asupra scenei, şi beneficiază de o acustică adecvată, ceea ce oferă spectatorilor posibilitatea de a urmări în condiţii optime evenimentele artistice desfăşurate pe scenă. Scena are o suprafaţă de 14 metri lăţime, 20 de metri adâncime şi este dotată cu toate echipamentele tehnice moderne destinate realizării unor producţii muzicale de o complexitate foarte ridicată.

Foaierul primitor care poate servi şi ca spaţiu de spectacol, librăria-magazin, cafeneaua, dar şi studioul destinat celor mai mici spectatori completează seria spaţiilor oferite publicului şi fac din Teatrul de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian” o locaţie modernă, în deplin acord cu cerinţele secolului al XXI-lea.

,,Este primul teatru cu specific muzical construit în România după anul 1989 şi totodată este pentru prima dată când Opereta are un sediu construit special pentru a răspunde nevoilor pe care le presupune acest tip de spectacol atât de complex. Este o clădire nouă, situată în centrul Capitalei, construită pe structură metalică, cu elemente arhitecturale moderne, , un important spaţiu cultural care lipsea din peisajul nostru artistic şi care va găzdui producţii importante de operetă, musical și teatru-dans”, a declarat Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Operei Naţionale Bucureşti.

Artiştii şi personalul tehnic se bucură de asemenea de spaţii generoase care le sunt destinate: săli de repetiţii şi cabine pentru orchestră, balet, solişti vocali şi dirijori, birouri pentru producători, cabine pentru machiaj şi perucherie, depozite pentru costume şi decoruri, croitorie, cizmărie, spălătorie, dar şi numeroase spaţii tehnice.

Biletele la primele patru reprezentaţii care vor avea loc pe noua scenă a Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian” în luna ianuarie au fost epuizate în doar câteva ore de la punerea lor în vânzare, alte reprezentaţii ale musicalului ,,Fantoma de la Operă” regizat de Stephen Barlow urmând să aibă loc în luna februarie.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.