Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Buzău: Falşi funcţionari cu atribuţii de control, prinşi de poliţişti

Buzău: Falşi funcţionari cu atribuţii de control, prinşi de poliţişti

DISTRIBUIȚI

 134389 – 29012015 – Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău şi de la secţiile de poliţie rurale Pârscov şi Unguriu au prins în flagrant, miercuri, în localitatea buzoiană Pietroasele, trei bărbaţi, bănuiţi de uzurpare de calităţi oficiale, înşelăciune şi tentativă de înşelăciune. Cei trei se dădeau drept funcţionari publici cu atribuţii de control.

Potrivit unui comunicat al IPJ Buzău, în luna ianuarie a.c., cei trei ar fi contactat telefonic reprezentanţii mai multor instituţii publice de pe raza judeţului Buzău şi s-ar fi prezentat ca funcţionari publici cu atribuţii de control, spunându-le că vor fi controlaţi şi ajutaţi pentru implementarea unui program pentru recuperarea mai bună a creanţelor bugetare.

Ulterior, bărbaţii s-ar fi prezentat la sediile instituţiilor şi ar fi purtat discuţii cu reprezentanţii acestora.

În unele situaţii, aceştia ar fi încercat intimidarea interlocutorilor, invocând nereguli ale documentelor ori ale modului de administrare a patrimoniului instituţiei, dar şi slaba colectare a creanţelor de către funcţionari cu atribuţii în domeniu.

Sub pretextul că sunt funcţionari ai statului, cei trei şi-ar fi oferit sprijinul pentru derularea unui program de colectare eficientă a taxelor şi impozitelor, dar şi a altor debite datorate de către contribuabili.

Unii reprezentanţi ai instituţiilor publice ar fi semnat acorduri pentru implementarea unui sistem informatic unitar de recuperare a creanţelor bugetare, în care se prevedea plata a 600 de dolari anual pentru aceste servicii.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, iar cei trei, doi în vârstă de 34 de ani şi unul de 31 de ani, au fost conduşi la sediul IPJ Buzău pentru audieri. Doi dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore. – PROMPT MEDIA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.