Acasă Centru Harghita Harghita: Primarul din Gheorghieni a fost reţinut

Harghita: Primarul din Gheorghieni a fost reţinut

DISTRIBUIȚI

 134295 – 27012015 – Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, audiat luni seara de procurorii DNA Targu Mures, intr-un caz care ar viza societatea Monturist, unde municipalitatea este actionar cu 48%, a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie dus la instanta, marti, cu propunere de arestarepreventiva.

Primarul Mezei Janos a fost dus, luni dupa-amiaza, la Targu Mures, pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie, in urma unor perchezitii efectuate luni in judetul Harghita, inclusiv la Primaria Gheorgheni si la locuinta edilului, intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni de fals.

Procurorii DNA Targu Mures au facut luni cinci perchezitii in judetul Harghita, la Primaria Gheorgheni, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Primarul Mezei Janos (PCM) a declarat, luni dimineata, ca procurorii anticoruptie i-au cerut „toate actele in legatura cu Monturist”.

„M-au intrebat in legatura cu Monturist – este firma noastra, a primariei, unde suntem proprietari cu 48%. Nu stim ce vor deocamdata, mi-au zis sa dau toate actele in legatura cu Monturist. Eu sunt acasa si sunt (n.r. – procurorii DNA) la mine, si la primarie, si nu stiu pe unde mai sunt, si ne cer toate documentele. Eu nu am nimic cu chestia asta, este un denunt, se pare fals, pe care domnii trebuie sa-l vada si sa-l controleze”, spunea dimineata primarul.

El a precizat ca nu este implicat deloc in firma respectiva.

„Este o procedura, este un denunt care trebuie sa fie verificat si dansii procedeaza corect, asa cum scrie legea, dar n-avem nicio problema, trebuie totul clarificat”, a adaugat primarul din Gheorgheni.

Mezei Janos este membru al Partidului Civic Maghiar si se afla la al doilea mandat consecutiv in functia de primar. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.