Acasă Centru Harghita Harghita: Primarul din Gheorghieni, sub control judiciar

Harghita: Primarul din Gheorghieni, sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

134324 – 28012015 – Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos (PCM), acuzat de abuz in serviciu si santaj dupa ce ar fi vandut un teren amplasat pe malul Lacului Rosu si care apartinea SC Monturist SRL, o firma la care municipalitatea este actionar cu 48%, a fost pus sub control judiciar, marti seara, de Tribunalul Mures.

Judecatorul de caz de la Tribunalul Mures a respins solicitarea procurorilor DNA Mures de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Mezei Janos, dupa aproximativ cinci ore de audieri, primarul din Gheorgheni fiind pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata in 48 de ore la Curtea de Apel Mures.

Primarul Mezei Janos a fost retinut, luni seara, de procurorii DNA, pentru abuz in serviciu si santaj, el fiind prezentat, marti, Tribunalului Mures, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In ordonanta de punere in miscare a actiunii penale se arata ca, in cursul anului 2013, Mezei Janos, in calitate de primar al municipiului Gheorgheni, judetul Harghita, si-a exercitat in mod fraudulos atributiile de serviciu, incheind, in numele municipiului, un contract de vanzare-cumparare a unei parcele de teren in suprafata de 400 de metri patrati, amplasata pe malul Lacului Rosu, prin care a instrainat acest bun catre o societate comerciala, in conditiile in care acest teren nu putea sa fie vandut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la S.C. Monturist S.R.L de catre municipiul Gheorgheni (sub forma folosintei bunului, prin concesionarea pe o durata de 49 de ani catre societatea respectiva).

De asemenea, in 17 ianuarie 2015, Mezei Janos l-a somat pe administratorul S.C. Monturist S.R.L, care este denuntatorul in acest caz, ca, pana in 19 ianuarie, ora 09.00, sa vina la sediul primariei si sa-si prezinte demisia, in caz contrar “urmand sa sufere consecinte negative, precum darea in vileag a unor fapte reale si/sau imaginare care il vor determina sa nu mai poata munci si locui in municipiul Gheorgheni”.

“In acest mod, Mezei Janos incerca sa il determine pe administratorul S.C. Monturist S.R.L sa renunte la demersurile sale legitime de a obtine, prin diverse demersuri legale (actiuni civile in justitie, denunturi penale etc.), restabilirea integritatii patrimoniului societatii. Acest demers al inculpatului Mezei Janos a avut ca scop asigurarea si pe viitor a folosintei netulburate a terenului obtinut ilegal de catre reprezentantul firmei care obtinuse, in nod nelegal, terenul de 400 metri patrati”, potrivit DNA.

Mezei Janos este membru al Partidului Civic Maghiar si se afla la al doilea mandat consecutiv in functia de primar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.