Acasă Cultura/Media Marea Britanie: Sputnik News deschide birouri la București și Chișinău

Marea Britanie: Sputnik News deschide birouri la București și Chișinău

DISTRIBUIȚI

 Sputnik News133845 –  07012015 – Grupul de presă rus Sputnik News va deschide birouri la Bucureşti şi Chişinău, afirmă ziarul britanic The Guardian, citat de ziuaveche.ro. Sputnik este perceput ca un susţinător al preşedintelui Vladimir Putin şi a anunţat că se va extinde în peste 30 de ţări. Sputnik News a rezultat din fuziunea radioului Vocea Rusiei şi a agenţiei de ştiri Ria Novosti. Pe siteul oficial, Sputnik News scrie că are deja producţii în mai multe limbi străine, printre care este enumerată şi ”limba moldovenească”.

“Cea mai mare parte a conţinutului media va fi realizat de jurnalişti locali, ţinându-se cont de dezbaterile locale şi de solicitările audienţei locale”, declara, la lansarea Sputnik, Dmitry Kiselyov, directorul general al grupului media. Kiseliov este cunoscut în Rusia prin comentariile sale extrem de acide la adresa opozitiei, dar favorabile Kremlinului.

Rusia anunţa la 10 noiembrie 2014 lansarea unui nou serviciu multimedia internaţional, Sputnik, finanţat de stat, care are drept obiectiv lupta împotriva “propagandei agresive” a Occidentului, dar şi o  “interpretare alternativă”  a evenimentelor din lume, după cum relata la momentul respectiv AFP.

Grupul media Sputnik face parte din Rossiya Segodnya, care, în 2013, a încorporat agenţia de presă de stat RIA Novosti şi reţeaua de radio Voice of Russia, potrivit relatărilor din presa internaţională. –  PROMPT MEDIA, sursa: ziuaveche.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.