Acasă Externe Paris: Atacul terorist: Unul dintre suspecţi s-a predat

Paris: Atacul terorist: Unul dintre suspecţi s-a predat

DISTRIBUIȚI

133865 –  08012015 – Cel mai tanar dintre suspectii atacului terorist de la sediul publicatiei satirice franceze Charlie Hebdo se afla in custodia politiei. Hamyd Mourad, care are 18 ani, s-ar fi predat singur la sectie din Charleville-Mezieres, la granita cu Belgia, dupa ce a vazut ca numele sau circula pe retelele de socializare, potrivit unor surse citate de ABC News.

Jon Williams, editor la ABC News, a scris ca ministrul francez de Interne a confirmat ca Hamyd Mourad, care are 18 ani, se afla in custodia politiei.

Presa a scris miercuri ca Mourad a fost cel care a condus masina cu care au fugit atacatorii.

Ceilalti doi suspecti, franco-algerienii Said si Cherif Kouachi, sunt in continuare cautati de politie.

Le Point scrie ca barbatii ar fi fost identificati dupa ce politistii au gasit un act de identitate in Citroen-ul abandonat in fuga acestora prin Porte de Pantin.

Unul dintre suspecti a facut parte dintr-o organizatie irakiana care opera in Paris, fiind prins de autoritati in 2008. Barbatul a fost arestat in 2005, in timp ce se pregatea sa plece in capitala siriana Damasc. Organizatia irakiana ar fi recrutat, intre 2003 si 2005, mai multi cetateni francezi, pentru a lupta in Irak.

Centrul Parisului a fost zguduit, miercuri inainte de pranz, de un atac armat soldat cu 12 morti si opt raniti. Atacul a avut loc la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo si a fost comis de trei persoane mascate si inarmate, care au anuntat ca il „razbuna pe profetul” Mohammed. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.