Acasă Centru Sibiu Sibiu: Indemnizaţii de 70-80 euro pentru cadrele didactice care predau în germană

Sibiu: Indemnizaţii de 70-80 euro pentru cadrele didactice care predau în germană

DISTRIBUIȚI

134155 – 21012015 –  750 de învățători și profesori care predau în învățământul de limbă germană, ca limbă maternă, din România, vor primi o indemnizație lunară, în valoare de 70-80 de euro. Cei aproximativ 750 de învățători și profesori care predau în învățământul de limbă germană, ca limbă maternă, din România, vor primi, din acest an, o indemnizație lunară, în valoare de 70-80 de euro,  pentru fi stimulați să nu plece de la catedră, având în vedere criza de cadre didactice din școlile cu predare în limba germană, potrivit Radio România Actualităţi.

Fondurile provin de la statul german care acordă , pentru prima oară, în acest an, 750.000 de euro pentru sprijinirea învățământului în limba germană din România.

Acesta se confruntă cu o gravă criză de cadre didactice, deoarece din cauza salariilor mici din învățământ, absolvenţii de facultate cunoscători ai limbii germane găsesc, tocmai datorită cunoştinţelor de limbă germană, locuri de muncă mult mai bine plătite în industrie şi în alte domenii ale economiei.

Singura soluție pentru evitarea colapsului sistemului de învăţământ în limba germană din România și pentru atragerea de tineri la catedră este acordarea unei indemnizaţii celor care predau în limba germană cât şi finanțarea de cursuri de perfecţionare din aceste fonduri primite de la statul german,  sustine presedintele Formului Democrat al Germanilor din Sibiu, profesorul Martin Bottesch.

Timp de două zile, la Sibiu a avut loc o întâlnire pe tema salvării învățământului în limba germană din România, la care au participat reprezentanti din Germania, ai Ministerului Educației de la București  și  ai minorității germane din România.

La ora actuală, în țara noastră,  în jur de 23.000 de elevi și preșcolari urmează învățământul în limba germană, numărul acestora crescând cu 15% în ultimii trei ani. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.