Acasă Vest Timis Timiş: Doi sârbi, trimişi în judecată pentru cumpărare de influenţă la Timişoara

Timiş: Doi sârbi, trimişi în judecată pentru cumpărare de influenţă la Timişoara

DISTRIBUIȚI

134428 – 30012015 – Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în lipsă, a cetăţenilor sârbi Alexandar Andrejevic şi Dimitrije Aksentijevic pentru cumpărare de influență. Potrivit DNA, în cursul lunilor februarie – martie 2012, cei doi sârbi, prin intermediul lui Iacob Chișărău și Adrian Dan Rus, au oferit judecătorului Nicolae Cătălin Șerban, la acel moment vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, suma de 60.000 euro, pentru a cumpăra influența pe care acesta din urmă lăsase să se creadă că o are asupra unor magistrați care aveau spre soluționare două dosare, ambele aflate în faza recursului pe rolul Curții de Apel Timișoara, respectiv pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate.

La data de 14 martie 2012, cei doi sărbi, prin intermediul lui Ioan Marian Mihăilă, Iacob Chișărău și Mihaela Ramona Șerban, i-au dat magistratului suma de 50.000 euro, bani care au fost găsiți la aceeași dată în cabinetul notarial al acesteia din urmă, cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Nicolae Cătălin Șerban, Mihaela Ramona Șerban, Adrian Rus, Ioan Marian Mihăilă și Iacob Chișărău au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupție la data de 6 aprilie 2012, toți fiind condamnați definitiv la pedepse cuprinse între 2 ani închisoare cu suspendare și 5 ani închisoare cu executare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.