Acasă Uncategorized Vrancea: DNA cere arestarea unui inspector principal de la Poliţia Mărăşeşti

Vrancea: DNA cere arestarea unui inspector principal de la Poliţia Mărăşeşti

DISTRIBUIȚI

134378 – 29012015  – Procurorii DNA din Galaţi au dispus miercuri seara punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a lui Marius Marcel Vîrlan, inspector principal de poliţie în cadrul Poliţiei Mărăşeşti din judeţul Vrancea, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, două infracţiuni de fals intellectual, uz de fals, luare de mită şi favorizarea infractorului.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2013, inspectorul principal de poliţiei Marius Maricel Vîrlan a efectuat controale la mai multe societăţi comerciale. În aceste împrejurări, el, fie a ridicat documente de evidenţă contabilă, precum şi sume de bani, fără temei legal şi fără a înregistra actul de control în evidenţele poliţiei, fie a întocmit două dosare penale pentru o fapte care constituiau în realitate contravenţii și a ridicat bani fără justificare legală şi fără să îi depună la poliţie. Pentru a justifica deschiderea unuia dintre cele două dosare penale, a întocmit acte procesuale în fals şi, pe baza acestora, a formulat propuneri pe care le-a înaintat procurorului de caz.

De asemenea, Marius Maricel Vîrlan, în cadrul cercetărilor pe care le-a efectuat într-un alt dosar penal, deşi a recuperat o parte din bunurile sustrase persoanelor vătămate din acea cauză (bijuterii din metale preţioase), nu a depus întreaga cantitate a acestora la Banca Naţională – Filiala Buzău, astfel cum cereau prevederile legale, însuşindu-şi diferenţa (apreciată la 28.000 lei potrivit părții vătămate).

Ca să ascundă sustragerea unei părţi a bijuteriilor recuperate, Vîrlan a întocmit în fals un proces – verbal de predare – primire a acestora către părţile vătămate din acel dosar.

De asemenea, Vîrlan a pretins şi a primit de la cumpărătorul unor bunuri furate, 200 lei pentru a nu mai continua cercetările faţă de acesta pentru tăinuire.

Cu altă ocazie, ofiţerul de poliţie nu a înregistrat denunţul formulat privind săvârşirea unui furt.

În perioada mai – iulie 2014, pe fondul unei cercetări penale pe care o efectua, Vîrlan a pretins persoanei cercetate suma totală de 5.850 lei pentru acoperirea prejudiciului, bani pe care însă şi i-a însuşit.

În contextul altor cercetări penale, el a primit de la persoanele cercetate 2.000 lei în vederea remiterii acestei sume de bani către partea vătămată, din care a remis în fapt doar 700 lei, iar diferenţa și-a însuşit-o.

Marius Maricel Vîrlan urmează a fi prezentat astăzi la Tribunalul Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.