Acasă Externe Germania: Klaus Iohannis: “Experienţa lui Joachim Gauck este nepreţuită pentru proiectul de...

Germania: Klaus Iohannis: “Experienţa lui Joachim Gauck este nepreţuită pentru proiectul de înfiinţare în România a unui muzeu al comunismului”

DISTRIBUIȚI

iohannis germania 135118 – 26022015Preşedintele Klaus Iohannnis şi-a început, joi, vizita oficială în Germania, printr-o întrevedere tete-a-tete cu omologul german, Joachim Gauck, la Palatul Bellevue, în cadrul căreia s-a discutat susţinerea reciprocă a României şi Germaniei în cadrul Uniunii Europene.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primit, în jurul prânzului, de preşedintele german, Joachim Gauck, la Palatul Bellevue, reşedinţa oficială, în debutul primei vizitei oficiale pe care şeful statului o face în Germania, de la preluarea mandatului.

„Sunt bucuros și onorat că am discutat, la Berlin, cu președintele federal al Germaniei, Joachim Gauck, despre colaborarea strânsă dintre țările noastre, dar și despre moștenirea comunismului pe care președintele Germaniei îl cunoaște ca nimeni altul din arhivele fostei poliții politice germane, STASI. Acest om, care a vizitat România încă de la începutul anilor 90, este un simbol al credinței neștirbite în dreptul cetățenilor de a afla adevărul, oricât de dureroasă ar fi acceptarea trecutului. Experiența lui Joachim Gauck este neprețuită pentru proiectul meu de înființare în România a unui muzeu al Comunismului”, a scris Klaus Iohannis, pe Facebook, după întrevederea cu preşedintele Germaniei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.