Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: A fost aprobat regulamentul privind piaţa de capital în cazul contractului...

Bucureşti: A fost aprobat regulamentul privind piaţa de capital în cazul contractului de fiducie

DISTRIBUIȚI

134755 – 12022015 – Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat “Regulamentul privind prestarea unor activităţi de către SSIF și aplicarea unor prevederi ale legislației pieței de capital în cazul contractului de fiducie, după cele 30 de zile de consultare publică.

Acesta reglementează efectul contractului de fiducie (transfer de drepturi) asupra operaţiunilor cu valori mobiliare pe piaţa de capital şi asupra activităţilor emitenţilor, precizează implicaţiile acestui tip de contract asupra societăţilor de servicii de investiţii financiare și stabileşte activităţile care pot fi prestate de către acestea  – cum ar fi cele de asigurare, brokeraj, intermediere de credite, pensii private etc.

De asemenea, Consiliul ASF a aprobat modificări ale „Normei privind forma și conținutul raportărilor financiare și tehnice pe care trebuie să le întocmească societățile de asigurare și/sau reasigurare, puse în aplicare prin Ordinul președintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 2/2009”.

Necesitatea introducerii unor completări a fost relevată de rezultatul activităţii de supraveghere şi control desfăşurate la societăţile de asigurare, cu precădere în privinţa frecvenţei raportărilor curente şi a introducerii de noi indicatori, dar şi în ceea ce priveşte adăugarea de noi raportări, unele dintre acestea solicitate de către Ministerul Finanţelor Publice şi de către Banca Naţională a României, anunţă Curierul Naţional.

Ca urmare a declanşării procedurii falimentului sau a hotărârilor luate de adunările generale ale acţionarilor, a fost aprobată retragerea de la tranzacţionare pe piaţa Rasdaq, precum şi radierea din evidenţa ASF a acţiunilor emise de următoarele societăţile Bârlad, Comat S.A. Alexandria; Montana S.A. Câmpulung; – Siretul S.A. Pașcani; Şi  Tci Invest S.A. Cluj Napoca.

Având în vedere importanţa îmbunătăţirii gradului de protecţie a consumatorului de servicii financiare non-bancare, care reprezintă una dintre direcţiile strategice de acţiune ale Autorităţii pentru anul în curs, Consiliul ASF a aprobat şi definitivarea infrastructurii hardware şi software necesare implementării “Sistemului de gestionare a petiţiilor în ASF”, un proces radical transformat, de preluare şi procesare automată a petiţiilor.

De asemenea, pentru completarea cadrului de guvernanţă a ASF ca parte a procesului de transformare instituţională început la jumătatea anului trecut, au fost luate în discuție “Regulamentul de organizare și funcționare a Comisiei de Etică a ASF”, precum și procedurile operaționale privind organizarea și funcționarea Comisiei de Apel și a Comitetului de Audit.

În cursul întâlnirii au mai fost aprobate poziţii cheie în structura unor societăţi de asigurare, retragerea autorizaţiilor de funcţionarea a unor brokeri de pensii, dar şi avizarea/reavizarea unui număr de 80 de agenţi de marketing pentru desfăşurarea activităţilor în cadrul fondurilor de pensii private. Totodată, au fost aprobate şi rapoartele de control periodic pentru ING Asigurări de Viaţă şi Credit Europe Asigurări.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare zi de miercuri pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe. ­- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.