Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Codruţa Kovesi: “DNA va continua investigaţiile, indiferent de poziţia celor anchetaţi”

Bucureşti: Codruţa Kovesi: “DNA va continua investigaţiile, indiferent de poziţia celor anchetaţi”

DISTRIBUIȚI

Codruta Kovesi - bilant135038 – 24022015 –  “În 2014 am avut cei mai mulţi demnitari de rang înalt investigaţi. (…) DNA a cerut încuviinţarea arestării a nouă parlamentari şi a cerut urmărirea penală a 12 miniştri şi foşti miniştri. Investigarea va continua, indiferent de poziţia celor anchetaţi”, a spus procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la şedinţa de bilanţ a instiţuţiei pe care o conduce.

“Este important ca o persoană condamnată pentru corupţie să nu-şi păstreze averea. Valorile au fost de peste 330 de milioane de euro. Confiscarea a peste 310 milioane de euro – de trei ori mai mult decât 2013. Dacă această sumă ar fi confiscată, ar fi asigurate salariile medicilor pe trei ani de zile. Este important ca organele fiscale să ducă acţiunile până la capăt”, a atras atenţia şefa DNA.

“Principala vulnerabilitate a DNA este creşterea continuă a activităţii, de trei ori mai mare faţă de anul înfiinţării, însă numărul procurilor a rămas acelaşi. Am ajuns ca la sfârşitul anului 2014 să mai avem peste 5.000 de dosare penale. Pentru a le finaliza, ar trebui să nu primim nicio sesizare timp de un an de zile. Imaginaţi-vă presiunea procurorilor. De multe ori sunt suspiciuni privind perioada. Volumul dosarelor de la DNA depăşeşte posibilităţile fizice de lucru, mai ales că avem din anii trecuţi. Un procuror nu poate analiza mai multe dosare în acelaşi timp. Este prioritară identificarea de soluţii care să prevină aglomerarea de dosare. O primă rezolvare ar fi o majorare a schemei numărului de procurori. Trebuie să ne hotărâm dacă ne dorim o justiţie eficientă, sau procurori îngropaţi în dosare”, a subliniat Laura Codruţa Kovesi.

La şedinţa de bilanţ pe anul trecut al DNA participă preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.