Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Controale la intermediari

Bucureşti: Controale la intermediari

DISTRIBUIȚI

 134536 – 04022015”Inspecția Muncii, ca urmare a prezentării de către mass media a situației în care au ajuns zece muncitori români care lucrau în Qatar, s-a autosesizat cu privire la situația creată și a dispus controale la firmele românești implicate, conform legii”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, şeful Inspecţiei Muncii, citat într-un comunicat al instituţiei.

La data de 26 ianuarie 2015 Inspecția Muncii a solicitat Ministerului Afacerilor Externe informații cu privire la situația celor zece muncitori români care au fost arestați. Din datele obținute a rezultat că grupul de muncitori a primit o ofertă directă de angajare din partea companiei Valley Wild Project cu sediul in Doha, Qatar. Reprezentantul companiei Valley Wild Project este Attwa Mohamed Hussain Ahmed. Acesta a reprezentat şi alte companii din Qatar implicate în conflicte de muncă cu muncitori români în anii 2013 şi 2014. Printre acestea se află Romanian Creativity SA din Qatar care a angajat muncitori români prin intermediul companiilor SC CAS Scouting SRL şi Emona Serv SRL, ambele din judeţul Neamţ, România.

Inspecția Muncii a dispus Inspectoratului teritorial de muncă Neamț să efectueze un control complet la firmele cu sediul în România pentru a identifica eventuale încălcări ale legii și pentru a preveni situații asemănătoare cu cea a muncitorilor reținuți de autoritățile din Qatar.

La data de 27 ianuarie 2015, a avut loc al doilea termen de judecată al dosarului, în care cei 10 lucrători români aveau calitatea de invinuiţi, conform plângerii formulate de compania angajatoare. După judecare, instanţa a pronunţat hotărârea finală în favoarea muncitorilor români, în sensul scoaterii acestora de sub acuzaţia de părăsire a locului de muncă, formulată de către angajator şi i – a exonerat de orice sancţiune şi restricţie, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.