Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dosarul Bica 2: Dorin şi Alin Cocoş şi-au recunoscut faptele

Bucureşti: Dosarul Bica 2: Dorin şi Alin Cocoş şi-au recunoscut faptele

DISTRIBUIȚI

 135158 – 27022015 Omul de afaceri Dorin Cocos si fiul acestuia, Alin Cocos, si-au recunoscut faptele in fata procurorilor DNA in dosarul Bica 2, in care au fost trimisi recent in judecata, au declarat surse din randul avocatilor, potrivit Hotnews.ro. Cei doi au fost adusi vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde judecatorii vor decide daca ii vor mentine in arest preventiv.

Tot la sediul instantei supreme au fost adusi Alina Bica si Ionut Florentin Mihailescu, fostul ei consilier, aflati si ei in arest preventiv.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, care se afla sub control judiciar, s-a prezentat si el vineri la Inalta Curte.

Videanu a fost trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stand in arest preventiv in perioada 31 ianuarie – 6 februarie.

Dorin Cocos este acuzat de trafic de influenta (doua fapte) si dare de mita, iar fiul acestuia, Alin Cocos, de complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.

Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita (2 fapte), abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) si favorizarea faptuitorului (2 fapte), iar Ionut Florentin Mihailescu (fost consilier al Alinei Bica) este acuzat de complicitate la luare de mita.

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit in mod indirect, prin intermediul lui Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati situat in Snagov, judetul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala evaluat la 377.000.000 lei, beneficiar fiind Gheorghe Stelian.

In schimbul influentei exercitate asupra Alinei Bica si a altui membru al Comisiei, Dorin Cocos a pretins si primit de la Gheorghe Stelian (denuntator in dosar) suma de 10 milioane euro.

Pe de alta parte, la 24 septembrie 2013, in dosarul Romgaz instrumentat de DIICOT, procurorul de caz a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru si asupra a 80 de actiuni detinute de Adriean Videanu la compania SC Titan Mar SA.

In dosarul Romgaz, Videanu este cercetat alaturi de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Ulterior, la 25 februarie 2014, printr-o ordonanta, Alina Bica, in calitate de sef DIICOT, a dispus cu incalcarea prevederilor legale de competenta admiterea solicitarii inculpatului Videanu si a ridicat sechestrul asigurator.

Prin aceasta actiune, Alina Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea in circuitul economic a celor 80 de actiuni, creand posibilitatea instrainarii lor catre persoane interpuse si sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a si intamplat. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.