Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Elena Udrea a fost arestată

Bucureşti: Elena Udrea a fost arestată

DISTRIBUIȚI

134741 – 12022015Elena Udrea a fost arestata, miercuri seara, pentru 30 de zile, ea fiind acuzata de trei infractiuni de trafic de influenta si una de spalare de bani in dosarul Microsoft. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de trei zile.

Avocatul fostului ministru al Turismului a facut anuntul la ora 20.45, cu circa o ora inainte de expirarea mandatului de retinere, emis marti seara.

„A primit mandat de arestare. E pe 30 de zile, incepand de azi, l-am contestat deja. Asteptam sa vedem solutia, la completul de cinci judecatori. Pe chestiunea legata de Microsoft s-a inlocuit controlul judiciar cu arest preventiv si pe denuntul lui Dinu Pescariu s-a dat mandat de arest preventiv”, a spus avocatul Marius Sebastian Striblea.

Acesta a subliniat ca a observat „foarte multe persoane implicate in dosarul Microsoft si pe care nu le-a intrebat nimeni de sanatate”.

„Vestea rea este ca s-a dispus arestarea mea preventiva pentru 30 de zile. Am incredere insa ca, in urma apelului, aceasta masura va fi ridicata. Probabil, luni. Vestea buna este ca judecatorul a invalidat inca doua capete de acuzare ale procurorilor care mi-au cerut arestarea in dosarul Microsoft: o acuzatie de trafic de influenta si cea ramasa de spalare de bani. Practic, acuzatiile de spalare de bani au cazut”, scrie intr-un mesaj postat ulterior pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost adusa incatusata, miercuri, in jurul orei 13.40, cu o duba a politiei, la sediul ICCJ.

Deputatul PMP si-a dus din nou degetul la nas, repetand gestul facut luni in Parlament, cand colegii sai din Camera Deputatilor au incuviintat toate cele sase cereri ale procurorilor anticoruptie de urmarire penala si arestare preventiva, in dosarele Microsoft si Gala Bute.

Elena Udrea a fost retinuta marti seara de procurorii DNA, dupa ce a dat explicatii, mai multe ore, in fata procurorilor in dosarul Microsoft.

Deputatul PMP care a primit luni seara aviz pozitiv de la colegii din Camera Deputatilor pentru arestare preventiva a ajuns marti la pranz la DNA. Dupa sapte ore in care si-a studiat dosarul, au inceput audierile in fata procurorilor. Dupa inca 3 ore, pe numele Elenei Udrea a fost emis mandat de retinere pentru 24 de ore, urmand ca miercuri sa fie prezentata ICCJ cu propunere de arestare preventiva.

„Poti pune catuse Elenei Udrea, nu poti pune catuse adevarului”, a spus Elena Udrea, la iesirea din sediul DNA, in jurul orei 22:50. Fostul ministru era incatusat.

La arestul Politiei Capitalei, insa, Elena Udrea a ajuns fara catuse. Ulterior, oficiali ai Directiei Nationale Anticoruptie au precizat ca au fost demarate verificari administrative privind respectarea procedurilor de predare in cazul Elenei Udrea.

Deputatii au aprobat luni, intr-o sedinta maraton care s-a intins pana dupa miezul noptii, toate solicitarile DNA care o vizeaza pe Elena Udrea – trei de incuviintare a arestarii, doua de incepere a urmaririi penale si una de extindere a urmaririi penale. Deciziile au fost publicate, in aceeasi seara, in Monitorul Oficial. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.