Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Încă un trader de energie a pierdut procesul cu Hidroelectrica

Bucureşti: Încă un trader de energie a pierdut procesul cu Hidroelectrica

DISTRIBUIȚI

134927 – 19022015 – Tribunalul Bucuresti a respins contestatia formulata de Elsid Titu S.A. impotriva masurii administratorului judiciar de aplicare a clauzei de forta majora in contractul de furnizare energie electrica incheiat cu Hidroelectrica, obligand contestatoarea la plata catre Hidroelectrica a cheltuielilor de judecata in suma de 29.469,05 lei.

Elsid, trader de energie si producator de electrozi siderurgici, a contestat masura administratorului judiciar Euro Insol de activare a clauzei de forta majora pe perioada 01 august 2012 – 01 decembrie 2012, clauza ce a avut ca efect diminuarea cantitatii de energie pe care Hidroelectrica a livrat-o Elsid in perioada mentionata.

Reamintim ca in 2012 Hidroelectrica s-a confruntat cu cea mai mare seceta din istoria companiei, in acel an inregistrandu-se cele mai mici debite pe Dunare din ultimii 150 de ani. Anul 2012 a consemnat si cea mai mica productie inregistrata vreodata de Hidroelectrica, respectiv 11,8 TWh.

In conditiile in care societatea avea contractate obligatii in cursul anul 2012 de 20 TWh, iar pretul in piata era in jur de 250 lei/MWh, Hidroelectrica a fost obligata sa recurga la aceasta masura in vederea diminuarii pierderilor.

Din cei 11 traderi cu care Hidroelectrica avea incheiate contracte de furnizare a energiei electrice, Elsid, Electrocarbon si Alro au acceptat conditiile impuse de administratorul judiciar de majorare a pretului. In cazul Elsid pretul s-a majorat de la 103 lei/MWh la 180 lei/MWh, reprezentand o crestere cu 75%, traderul de energie fiind obligat sa plateasca retroactiv diferenta dintre pretul contractual si noul pret negociat.

Euro Insol si Hidroelectrica au fost aparate in instanta de avocatii de la Borza si Asociatii, respectiv Stanescu, Milos, Dumitru si Asociatii, iar Elsid Titu S.A. a fost reprezentata de Doru Traila si Asociatii. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.