Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: MAI sprijină voluntariatul în domeniul situațiilor de urgență

Bucureşti: MAI sprijină voluntariatul în domeniul situațiilor de urgență

DISTRIBUIȚI

134599 – 06022015 –  Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a participat la bilanțul activității Asociației Foișorul de Foc – Divizia Civică Voluntară – asociație de voluntariat în domeniul situațiilor de urgență, organizată la nivelul Sectorului 2 București.

În mesajul său, secretarul de stat al MAI a subliniat importanța organizării și sprijinirii de către administrațiile publice locale a unor asociații de voluntari în domeniul situațiilor de urgență, ca forță complementară de răspuns la situații care pun în pericol siguranța și viața cetățenilor, potrivit unui comunicat al MAI.

În actualul context al gestionării în mod integrat a intervențiilor pentru situații de urgență, formațiunile de voluntari reprezintă un ajutor important pentru unitățile de pompieri, ceea ce presupune o bună pregătire și instruire, dar și aplicarea unor proceduri comune, specifice diferitelor tipuri de situații de urgență cu care comunitățile se pot confrunta.

Reprezentantul MAI a susținut că atât IGSU, cât și mai, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, încurajează voluntariatul și simțul civic al cetățenilor care se manifestă cel mai bine în timpul unor situații de urgență.

Din partea MAI, alături de secretarul de stat Raed Arafat, la evenimentul organizat de Primăria Sectorului 2, au mai participat șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Nicolae Cornea, și conducerea ISU București-Ilfov. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.