Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Moţiune simplă la Parlament

Bucureşti: Moţiune simplă la Parlament

DISTRIBUIȚI

 134580 – 05022015Grupul Parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor va depune săptămâna viitoare moţiunea simplă intitulată „PSD guvernează la negru! Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean!”, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, deputatul Cristina Pocora, purtător de cuvânt al Grupului.

„Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal este acum mult mai puternic şi puterea lui va creşte! Folosim această forţă şi toate instrumentele parlamentare pe care le avem la dispoziţie pentru a împiedica ca PSD să îşi bată joc de cetăţenii acestei ţări, să guverneze doar pentru interesele sale politice şi financiare. Ce face astăzi PSD nu se numeşte guvernare ci acaparare. Vor să pună mâna pe tot, în ciuda faptului că votul din 16 noiembrie ne-a arătat că oamenii aşteaptă altceva de la clasa politică iar noi, PNL facem lucrurile în acest sens. Îi punem PSD-ului în faţă o oglindă şi mai mare, în cară să se vadă toată opera lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Grupului PNL în deschiderea conferinţei de presă.

Deputatul liberal Cristina Pocora a precizat că în această sesiune parlamentară, Grupul PNL va face uz de toate instrumentele parlamentare şi legale pentru a sancţiona abuzurile PSD, iar prima acţiune este depunerea unei moţiuni simple săptămâna viitoare, la şedinţa de plen.

„Grupul PNL va depune săptămâna viitoare prima moţiune simplă din această sesiune. Ea îi este adresată doamnei ministru Rovana Plumb, Ministru al Muncii, şi se intitulează „PSD Guvernează la negru! Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean!”, a declarat purtătorul de cuvânt a Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor

„Subiectul moţiunii noastre are ca punct de plecare art. 5 al OUG 86/2014, prin care Guvernul desfiinţează Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, în locul acestora, urmând să fie format, prin comasare, un mutant, şi anume Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială. Prin această măsură PSD încurajează frauda fiscală pe piaţa muncii şi corupţia în sistemul de asistenţă socială şi transformă Inspecţia Muncii şi Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială în anexe ale PSD-ului cu caracter de ajutor social pentru şomerii de partid”, a explicat Cristina Pocora. Ea a precizat că PSD transmite clar că tot ce mişcă trebuie să aibă culoare politică, că nu mai rămâne niciun şef în funcţie, nici măcar în teritoriu, dacă nu are carnet PSD! „Vor lucra în această instituţie nouă doar oameni care au „jurat credinţă sub steagul „PSD&aliaţii” sau „au binecuvântarea” jupânilor PSD din judeţe, sub oblăduirea unui secretar de stat numit politic, în defavoarea unui inspector general de stat”, a explicat Cristina Pocora care sunt interesele PSD pentru care a fost adoptată OUG 86/2014.

Deputatul PNL a subliniat că măsura guvernamentală de desfiinţare a Inspecţiei Muncii şi a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială contravine chiar şi doctrinei socialiste.

„În contextul în care, potrivit ultimei raportări a Ministerului Finanţelor Publice, frauda fiscală pe piaţa muncii se ridică la 14,6% din PIB, adică aproape jumătate din încasările totale la bugetul naţional, acţiunea Guvernului de anihilare a Inspecţiei Muncii, una dintre instituţiile esenţiale în combaterea fenomenului, este un act iresponsabil. De cealaltă parte, Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, deşi este o instituţie nouă, a reuşit să devină unul din cei mai importanţi actori instituţionali în combaterea erorii, fraudei şi corupţiei din domeniul prestaţiilor sociale. Cu toţii am susţinut reducerea gradului de fraudare a sistemului de beneficii sociale, asistenţa socială să rămână plasa de siguranță a celor mai vulnerabili dintre cetăţeni şi nu sursa de înavuţire a celor mai abili în a găsi breţele legislative pentru obţinere de beneficii nemeritate”, a mai precizat Cristina Pocora. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.