Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Noi reguli pentru producătorii și importatorii de articole pirotehnice

Bucureşti: Noi reguli pentru producătorii și importatorii de articole pirotehnice

DISTRIBUIȚI

 134911 – 18022015 –  Guvernul a aprobat o hotărâre privind instituirea unui sistem de trasabilitatea a articolelor pirotehnice, act normativ care are scopul de a crea mecanisme care să facă posibilă identificarea articolelor pirotehnice și a producătorilor acestora în fiecare etapă a lanțului de distribuţie. Hotărârea de Guvern transpune integral în legislația românească Directiva 2014/58/UE privind instituirea unui sistem de trasabilitate a articolelor pirotehnice, cu termen de transpunere data de 30 aprilie 2015 şi care trebuie să intre în vigoare începând cu 17 octombrie 2016.

Astfel, articolele pirotehnice vor fi etichetate cu un număr de înregistrare bazat pe un sistem de numerotare uniform, potrivit unui comunicat al Guvernului. Numărul de înregistrare va conține informații cu privire la organismul/instituția care a emis certificatul de examinare, certificatul de conformitate, care a aprobat sistemul calității respectivului produs conform procedurii de evaluare, precum și categoria de articol pirotehnic pentru care este certificată conformitatea.

Producătorii și importatorii de articole pirotehnice vor avea obligativitatea de a ţine un registru cu toate numerele de înregistrare ale articolelor pirotehnice produse sau importate de ei, împreună cu denumirea lor comercială, tipul și subtipul generic, dacă este cazul și locul de producție, timp de cel puțin 10 ani după ce articolul pirotehnic a fost introdus pe piață. Actul normativ stabilește că producătorul sau importatorul va furniza autorităților competente și autorităților de supraveghere a pieței din toate statele membre, la cerererea motivată a acestora, toate informațiile înregistrate în registrul articolelor pirotehnice. În cazul în care producătorul sau importatorul își încetează activitatea, acesta va transfera registrul cu toate informațiile înregistrate către autoritatea de supraveghere a pieței. Nerespectarea acestor condiții de către producătorii și importatorii de articole pirotehnice constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.