Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Poliţiştii au confiscate 22 de arme deţinute ilegal

Bucureşti: Poliţiştii au confiscate 22 de arme deţinute ilegal

DISTRIBUIȚI

134749 – 12022015Polițiștii au depistat și confiscat 22 de arme, în urma a 32 de percheziții efectuate în mai julte județe, informează Poliţia Română, prin intermediul unui comunicat. La data de 5 februarie a. c., poliţiştii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), cu sprijinul poliţiştilor structurilor teritoriale Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 32 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite că ar fi procurat arme din Bulgaria pe care le-ar fi introdus în ţară.

În urma perchezițiilor efectuate în Bucureşti şi judeţele Constanţa, Caraş Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Prahova şi Teleorman, au fost identificate ca deţinute ilegal şi confiscate 22 arme, dintre care trei letale şi 19 neletale.

De asemenea,  au fost găsite instrumente de fabricare artizanală a muniţiei, 165 de cartuşe de diferite calibre, carne de vânatobţinută prin braconaj cinegetic, precum și câini din rasa ogari folosiţi la braconaj.

Ca exemplu. la locuinţa unei persoane din comuna Oltina,  judeţul Constanţa, în urma percheziţiei, a fost descoperită o armă scurtă cu gaze iritant lacrimogene, calibru 9 mm, pe care ar fi cumpărat-o fără autorizaţie de la un magazin de arme din Bulgaria și pe care ar fi introdus-o în ţară, fără a o declara, fiind deţinută ilegal. În urma continuării cercetărilor s-a stabilit că  arma deţinută ilegal a fost folosită pe un câmp în apropierea localităţii de domiciliu, bărbatul fiind cercetat pentru infracţiunile de ,,nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi uzul de armă fără drept”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.