Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele şi premierul se întâlnesc luni cu delegaţia FMI

Bucureşti: Preşedintele şi premierul se întâlnesc luni cu delegaţia FMI

DISTRIBUIȚI

134628 – 09022015 –  Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, luni, la orele 18.00, la Palatul Cotroceni, cu delegația Fondului Monetar Internațional (FMI), a anunțat Administrația Prezidenţială. Discuţiile preşedintelui cu delegaţia comună a FMI şi a Comisiei Europene vor avea loc după ce şi premierul Victor Ponta se va întâlni cu reprezentanţii instituţiilor internaţionale.

Luni sunt programate şi întalniri ale delegfaţiei FMI cu reprezentantii comisiilor de Buget-Finanţe din Parlament.

Reprezentanţii Guvernului au purtat vineri şi sâmbătă negocieri lungi, dar fără mari progrese, cu reprezentaţii FMI şi CE, existand destul de multe subiecte pe care cele doua părţi nu se înteleg, potrivit informatiile care au ajuns în presa.

Romania are in derulare un acord stand-by de 2 miliarde de euro cu FMI, care expira in luna septembrie 2015 si pe care autoritatile l-au tratat ca avand caracter preventiv, fara sa acceseze fonduri pana in prezent.

Scopul intelegerii este de a proteja economia romaneasca de eventuale socuri pe pietele financiare, care, avand in vedere contextul global, pot fi considerate iminente, si de a ajuta la reducerea costurilor de finantare.

Acordul, care este însoţit de un împrumut in valoare tot de 2 miliarde de euro cu Uniunea Europeana, a fost semnat în septembrie 2013. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.