Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Protest cu măşti Anonymous al poliţiştilor locali

Bucureşti: Protest cu măşti Anonymous al poliţiştilor locali

DISTRIBUIȚI

 134845 – 16022015 – Aproximativ 500 de de politisti locali, majoritatea avand pe fata masti Anonymous, au protestat luni in Piata Constitutiei din Capitala, nemultumiti de intentia guvernantilor de a reduce cu aproape o jumatate alocatia pentru norma de hrana, potrivit Hotnews.ro. Politistii locali s-au strans in Piata Constitutiei, la protestul organizat de Sindicatul Pro Lex, fata de hotararea de Guvern privind norma de hrana, care, spun ei, va fi discutata in sedinta de miercuri a Guvernului.

Sindicalistii spun ca, potrivit hotararii de Guvern, norma de hrana a politistilor locali ar urma sa fie stabilita in functie de numarul de ore lucrate, si nu in functie de numarul zilelor lucratoare, asa cum se intampla la Politia nationala.

“Zilele acestea, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a elaborat un proiect de hotarare de guvern prin care prevede reducerea normei de hrana la jumatate. Daca HG va fi adoptata in aceasta varianta, vom asista la o taiere a veniturilor mai mare decat cea a Guvernului Boc”, a declarat Vasile Lincu, presedintele Sindicatului Pro Lex.

Protestatarii se considera nedreptatiti de aceste schimbari, in conditiile in care politistii locali au preluat o parte din atributiile Politiei nationale.

Acestia aveau pe fata masti Anonymous si au scandat “Domnul Oprea, nu uita, si Locala e a ta”, aceeasi lozinca fiind adaptata si pentru premierul Victor Ponta si ministrul Liviu Dragnea.

Protestatarii aveau bannere pe care scria “SOS politistul roman”, “Mai bine nu mai furati, decat hrana sa ne-o taiati”, “Nu ne putem risca viata, integritatea si libertatea pentru 700 de lei pe luna” si “Semanati taieri, culegeti haos”.

O delegatie a Sindicatului Pro Lex a intrat pentru negoceri la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

La mitingul din Piata Constitutiei au participat si politisti locali din alte orase ale tarii. – PROMPT MEDIA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.