Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: SOV, condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare

Bucureşti: SOV, condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare

DISTRIBUIȚI

 134673 – 10022015Tribunalul Bucuresti l-a condamnat luni pe Sorin Ovidiu Vintu la sase ani si patru luni de inchisoare, in dosarul devalizarii Fondului National de Investitii (FNI). Decizia nu este definitive, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Tribunalul a decis condamnarea lui Sorin Ovidiu Vintu la doua pedepse de cate patru ani de inchisoare pentru infractiunile de spalare de bani si a dispus achitarea lui pentru instigare la delapidare. In urma contopirii celor doua pedepse,instanta a dispus ca omul de afaceri sa execute sase ani si patru luni de detentie.

In plus, judecatorii au hotarat sa confiste de la Vintu suma de 7,2 milioane de dolari, bani pe care i-a obtinut in urma infractiunii de spalare de bani.

In prezent, Sorin Ovidiu Vintu se afla in libertate, dupa ce, in 19 noiembrie 2014, Tribunalul Ilfov a decis liberarea sa conditionata. Anterior, Vintu ispasea o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru ca l-a favorizat pe Nicolae Popa, care fusese condamnat in 2006 in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii.

In dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata in 24 septembrie 2012, fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.