Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Statul încearcă să salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia şi...

Bucureşti: Statul încearcă să salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Andrei Gerea135017 – 23022015 – Ministrul Energiei, Andrei Gerea, susţine că statul încearcă să salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia și Hunedoara, aflate într-o situaţie dificilă. „Suntem într-o situație ingrată. La Complexul Energetic Hunedoara este o nouă conducere, putem spune că și un nou Consiliu de Aministrație care sper să găsească soluții. Eu sunt un pic optimist din fire, sper ca într-o lună să avem o linie, să salvăm aceste două entități esențiale (complexurile Oltenia și Hunedoara – n.r.) pentru sistemul energetic”, a spus Gerea la o conferinţă pe teme economice, potrivit Digi24.

În cazul Complexului Energetic Oltenia Ministerul Energiei încearcă să „împuște doi iepuri dintr-o lovitură”.

„Încercăm să împușcăm doi iepuri deodată, să vedem cum o anumită parte ineficientă poate căpăta valoare în altă zonă, adică minele de la Berbești să fuzioneze cu CET Govora, astfel Complexul Energetic Oltenia scapă de presiunea mare legată de problema de personal. Aceste mine produc o pierdere apreciabilă, dar CET Govora va putea să asigure căldură la Oltchim și la Râmnicu-Vâlcea, totul conform unui program stabilit de CET Govora și Complexul Energetic Oltenia. La Complexul Energetic Oltenia rămân probleme de eficientizare, investiții”, a spus Gerea.

Ministrul a adăugat că deși este esențial pentru securitatea sistemului energetic național, Complexul Energetic Hunedoara este necompetitiv și nu poate face față cerințelor economiei de piață.

„Putem identifica unele cauze pentru care Complexul Energetic Hunedoara este ineficient. Dar nu putem lua măsuri radicale fără o analiză serioasă privind posibilități de salvare. Este simplu să spui hai să le închidem, dar ce pui în loc?”, a continuat Gerea.

Totodată, el a afirmat că a transmis FMI că populația nu poate suporta o creștere abruptă a prețului gazelor naturale, așa cum a cerut Fondul, şi că autoritățile române au propus ca viitoarea majorare, mai mică decât cea solicitată de FMI, să aibă loc la 1 iunie sau 1 iulie. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.