Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Toni Greblă a demisionat de la CCR

Bucureşti: Toni Greblă a demisionat de la CCR

DISTRIBUIȚI

134532 – 04022015Judecatorul Toni Grebla a demisionat, miercuri, de la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), dupa ce, de dimineata, a fost din nou audiat la DNA si a luat cunostinta de acuzatiile pe care i le aduc procurorii. „Curtea constata ca actul demisiei a survenit pe fondul presiunilor exercitate asupra instantei constitutionale in legatura cu exercitarea atributiilor sale prevazute de Legea fundamentala. In acest context, Curtea Constitutionala subliniaza necesitatea respectarii prezumtiei de nevinovatie, a respectarii tuturor drepturilor si garantiilor procesuale in activitatea de urmarire penala, precum si a respectarii dreptului la imagine a persoanei, ca expresie a principiilor consacrate la art.1 alin. (3) si art.23 alin. (11) din Constitutie”, se arata intr-un comunicat al CCR.

Dupa ce a iesit de la DNA, Toni Grebla s-a prezentat la sediul CCR, unde a discutat cu colegii, iar ulterior si-a depus demisia, informeaza Digi24.

Din acest moment, nu mai este nevoie de avizul Senatului pentru ca procurorii sa ceara instantei arestarea sa preventiva.

De altfel, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri dimineata ca nu a primit nicio solicitare de avizare a arestarii preventive a lui Toni Grebla.

Conform procedurilor, presedintele CCR are la dispozitie 3 zile pentru a anunta Senatul ca exista un loc vacant la Curte si trebuie sa demareze procedurile pentru numirea unui nou membru. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.