Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Traian Băsescu a revenit în forţă:  “Era obligatoriu să ies public...

Bucureşti: Traian Băsescu a revenit în forţă:  “Era obligatoriu să ies public și să-mi apăr mandatul”

DISTRIBUIȚI

134630 – 09022015 –  Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, că dorește să fie partener al PMP, adăugând că își va apăra mandatul care încearcă să fie demolat printr-o ”propagandă furibundă”. ”Vreau să vă fiu partener. Vom avea un parteneriat în care eu vă voi pune la dispoziție experiența mea, dar nu vă voi conduce. Vă veți conduce partidul prin cei pe care îi veți alege astăzi. Acest partid va avea în mine un partener pentru că e o idee în care cred. Împreună cu PNȚCD vom putea forma o structură politică capabilă să convingă și să câștige. Acesta e un motiv pentru care am venit”, a declarat Băsescu, potrivit B1 Tv.

”Al doilea motiv este acela că, oricât aș fi de prins de viața cu nepoții, observ că este o furibundă propagandă pentru demolarea a ceea ce s-a întâmplat din 2004 în 2014. Nu aici și nu acum voi vorbi despre acest lucru. Era obligatoriu să ies public și să-mi apăr mandatul. El nu poate fi lăsat pe mâna televiziunii lui Voiculescu sau a lui Ghiță sau pe echivalentul lui Gâdea de la Realitatea TV. Eu știu cât de grea a fost bătălia celor două mandate, câtă umilință am îndurat în 10 ani pentru a-mi duce mandatele până la capăt și bătălia pe care am dus-o pentru independența justiției. Nimeni nu poate să-mi apere mandatul mai bine ca mine”, a precizat fostul șef al statului.

”Există riscul să facem pași înapoi. Liniștea pe care și-o doresc politicienii e liniștea în care se simt bine aceia care vor să deturneze drumul parcurs de România din 2004 până în decembrie 2014. Partidul trebuie să își facă un steag din ideea de consolidare a statului de drept. Justiția este unul din aceste elemente. Foarte mulți vor să pună corupția pe seama așa-zisului regim Băsescu, dar iau lucrurile pe o poză falsă a momentului”, a mai spus Traian Băsescu.

”Din 2005 a început o reconstrucție a instituțiilor justiției, a instituțiilor care puteau contribui eficient la lupta împotriva corupției și acest lucru a durat câțiva ani. Aceste instituții nu sunt perfecte, dar sunt bune. Trebuie consolidate pentru a deveni identice cu cele din statele vechi ale UE sau din marile democrații precum SUA, să fim mândri de justiția pe care o avem. Oricărui propagandist care vrea să denigreze mandatele mele îi fac o singură recomandare: luați primul MCV din 2004 și luați poza celui din 2014 și așa veți avea poza mandatului meu. Acesta a fost obiectivul meu, să creăm o justiție independentă, instituții independente, dar care să nu fie dependente de cel care le-a vrut”, a explicat el.

”Mă uit la toți demagogii care au făcut suspendarea din 2007, din 2012, care se adunau și la Argeș în jurul președintelui CJ, care se duceau cu Bivolaru la Parchetul General, care spuneau că justiția este politică, mă uit că astăzi spun ce spuneam eu în 2005, vorbesc de justiție independentă. Dar uitați-vă în ochii lor, încă nu sunt sinceri. Le sticlesc ochii când vorbesc de justiție, vezi că nu o fac sincer, dar slavă Domnului, c-a venit și acum”, a subliniat fostul președinte.

”Susțineți continuarea MCV, încă ne e necesar și ne păzește de derapaje. Eu o voi susține”, a mai spus Băsescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.