Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Verde pentru urmărirea penală a senatorilor Ariton şi Vosganian

Bucureşti: Verde pentru urmărirea penală a senatorilor Ariton şi Vosganian

DISTRIBUIȚI

 134499 – 03022015 –  Comisia juridica a Senatului a dat, marti, aviz pozitiv pentru urmarirea penala a senatorilor Ion Ariton (PDL) si Varujan Vosganian (PNL), urmand ca plenul Senatului sa voteze cele doua rapoarte, cel mai probabil saptamana aceasta.

Vicepresedintele comisiei juridice Ovidiu Dontu a declarat ca urmeaza fie inaintat plenului Senatului un raport pentru incuviintarea cererii de urmarire penala.

„Raportul va fi intocmit in cursul zilei de astazi si va fi inaintat Biroului Permanent. Plenul Senatului e suveran (…) Avem planificat si miercuri plen, si joi. Dupa parerea mea nu va fi niciun motiv sa nu fie joi”, a declarat vicepresedintele comisiei juridice Ovidiu Dontu, referindu-se la votul final

In ceea ce il priveste pe Toni Grebla, pentru care DNA a cerut Senatului aviz pentru arestarea sa preventiva, Ovidiu Dontu a declarat ca, din cate a vazut el, „Biroul Permanent al Senatului e competent”.

„Ramane la latitudinea Biroului Permanent daca trimite sau nu comisiei juridice pentru raport, e competenta speciala. In opinia mea, Biroul Permanent e competent sa solutioneze aceasta cerere”, a mai declarat acesta.

DNA a cerut, luni, Senatului sa incuviinteze inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, in dosarul „Gala Bute”, in care Ariton este acuzat de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

De asemenea, DIICOT a inaintat, luni, procurorului general solicitarea de a obtine avizul Senatului pentru inceperea urmaririi penale a lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.

Procurorii DIICOT spun ca exista suspiciunea rezonabila ca in perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, Varujan Vosganian, si in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, Adriean Videanu, in calitate de ministri, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern sase ordine, respectiv trei memorandumuri, in scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infractional constituit de catre Ioan Niculae. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.