Acasă Vest Caras-Severin Caraş Severin: Autorităţile evaluează riscurile de mediu create de scufundarea şlepului cu...

Caraş Severin: Autorităţile evaluează riscurile de mediu create de scufundarea şlepului cu fertilizant

DISTRIBUIȚI

 134744 – 12022015Viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, în calitate de președinte al  Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), a ordonat Centrului Operațional de Comandă al Guvernului și Platformei de Coordonare Operațională – structuri subordonate CNSSU –  să verifice rapid, prin structurile proprii și ministerele de linie, gradul de risc potențial pentru mediul înconjurător după ce un șlep românesc, încărcat cu fertilizant agricol, s-a scufundat mierucri în apropierea Portului Moldova-Veche din județul Caraș Severin.

Totodată, Ministerele Mediului, Transporturilor și Agriculturii vor lua măsurile urgente pentru limitarea efectelor care ar putea apărea asupra mediului, potrivit unui comunicat al MAI.

Miercuri seara, structurile cu responsabilități evaluau la fața locului riscurilor de mediu generate de acest eveniment. Toate structurile vor rămâne active în vederea aplicării cu celeritate a măsurilor care se impun.

Şlepul scufundat avea la bord 847,9 tone de fertilizant agricol, ambalat în saci de plastic, și făcea parte dintr-un convoi alcătuit din nava Baziaș, două barje și trei șlepuri, care fuseseră încărcate într-un port din Croația și avea destinația Moldova-Veche.

Incidentul nu a cauzat victime și nici nu a afectat navigația în zonă, se mai aratăîn comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.