Acasă Economie Giurgiu: Marfă multă confiscată de la “turişti” care se întorceau din Turcia

Giurgiu: Marfă multă confiscată de la “turişti” care se întorceau din Turcia

DISTRIBUIȚI

134501 – 03022015 –  Poliţiştii au indisponibilizat, marţi dimineaţa, la Giurgiu, sute de pachete de ţigarete netimbrate, parfumuri şi articole de îmbrăcăminte care purtau însemnele unor mărci protejate, susceptibile de a fi contrafăcute, în urma unor controale asupra a două autocare cu turişti.

În noaptea de 2 spre 3 februarie a.c., în jurul orelor 1.30, poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţia Municipiului Giurgiu şi Serviciul de Acţiuni Speciale au oprit, în trafic, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, două autocare. Acestea aparţineau unor firme de transport public de persoane care efectuau curse regulate între Turcia şi România. Cele două autocare au fost conduse la sediul IPJ Giurgiu, pentru un control amănunţit.

La primul autocar, poliţiştii au identificat un cetăţean turc, de 18 ani, care transporta, fără a deţine documente legale de provenienţă, 456 de recipiente purtând numele unor mărci de parfumuri protejate pe teritoriul României şi 526 pachete de ţigări fără timbru fiscal, în vederea comercializării acestora pe teritoriul României.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele turcului a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare şi pentru infracţiunea de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete şi deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

La cel de-al doilea mijloc de transport, poliţiştii au identificat asupra unui bărbat de 35 ani, din comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, 45 de articole de îmbrăcăminte (pantaloni blue-jeans, cămăşi, pulovere etc.), transportate fără documente legale de provenienţă şi 134 de recipiente cu parfum, purtând numele unor mărci protejate pe teritoriul României, susceptibile de a fi contrafăcute, bunuri pe care bărbatul le achiziţionase din Turcia, în vederea comercializării în România.

De asemenea, a mai fost identificată o femeie de 39 ani, din Ploieşti, care transporta, fără a deţine documente legale de provenienţă, 604 de recipiente purtând numele unor mărci de parfumuri protejate pe teritoriul României în vederea comercializării.

Împotriva celor doi s-au întocmit dosare penale pentru infracţiunea de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.