Acasă Economie Gorj: Proteste la Complexul Energetic Oltenia

Gorj: Proteste la Complexul Energetic Oltenia

DISTRIBUIȚI

134754 – 12022015Minierii și energeticienii de la Complexul Energetic Oltenia protestează, joi după-amiază, în Târgu Jiu. Oamenii sunt nemulțumiți de situația ”dezastruoasă” în care a ajuns întreprinderea și cer demiterea directorului Laurențiu Ciurel.

Acest management privat, impus politic, nu a condus decât la pierderi din exploatare, creşterea creanţelor şi a datoriilor companiei. In schimb, salariaţii suportă toate costurile pentru proastele decizii administrative, creşterea riscului şi a nesiguranţei condiţiilor de muncă, fiind în fapt transformaţi în nişte „sclavi” culpabilizaţi continuu”, susțin sindicaliștii.

Totodată, reprezentanții CNS Cartel Alfa, care îi sprijină pe mineri, acuză ”nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă, mimarea dialogului social, intenţia conducerii unităţii de a diminua cu 20% fondul de salarii, eliminarea majorităţii drepturilor marginale negociate (cote de combustibil, cota parte susţinere bilete de odihnă şi tratament, eliminarea primelor) vor determina exploatarea salariaţilor rămaşi după nenumăratele disponibilizări”, notează România Liberă.

În 6 februarie, peste 5.000 de mineri au protestat în stradă, în urma propunerii de reducere a salariilor cu 20%. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.