Acasă Politic Grecia: Reforme pentru prelungirea acordului Greciei cu creditorii internationali

Grecia: Reforme pentru prelungirea acordului Greciei cu creditorii internationali

DISTRIBUIȚI

grecia - ue135004 – 23022015 –  Grecia se pregateste sa prezinte o lista cu reformele pe care se obliga sa le implementeze in perioada urmatoare, astfel incat sa obtina o prelungire a acordului de „bailout” cu creditorii internationali. Aceasta lista va fi prezentata luni si trebuie aprobata de creditorii internationali pentru ca prelungirea cu 4 luni a imprumutului sa fie aprobata. Analistii economici sunt de parere ca daca nu se va incheie aceasta intelegere exista riscul sa apara din nou teama ca Grecia ar putea iesi din zona euro.

Ministrul grec Nikos Pappas a declarat ca pe aceasta lista se vor afla masuri de combatere a evaziunii fiscale si de eficientizare a serviciilor publice. Duminica, el a declarat pentru postul TV elen Mega Channel ca aceste reforme vor scoate economia greaca „din adormire„. Conform unor surse apropiate de guvernul grec, citate de cotidianul german Bild, exista informatii potrivit carora Grecia ar intentiona sa recupereze suma de 7,3 miliarde de euro prin masuri de combatere a evaziunii fiscale.

Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier a declarat pentru Bild ca aceasta extindere cu 4 luni a imprumutului acordat Greciei – intelegere care a fost incheiata vineri – nu ofera acestei regiuni nimic altceva decat „putin aer de respirat, nimic mai mult”.

Acum totul depinde de Atena„, a mai spus el.

Întelegerea de vineri atenueaza temerile privind o posibila iesire a Greciei din zona euro si netezeste terenul pentru noi runde de discutii pe tema datoriilor statului elen si a masurilor de austeritate la care acesta vrea sa renunte. Grecia a obtinut un „succes semnificativ” prin prelungirea acordului de finantare cu creditorii externi, insa negocierile sunt departe de a fi incheiate, procesul intrand intr-o noua etapa, mai importanta, a mai declarat premierul elen Alexis Tsipras, notează Protv.ro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.