Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Percheziţii DNA la UMF Iaşi

Iaşi: Percheziţii DNA la UMF Iaşi

DISTRIBUIȚI

 134764 – 12022015 – Procurorii DNA au intrat în sediul administrativ al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi în după-amiaza zilei de 12 februarie, in căutarea unor probe referitoare la un presupus abuz al Senatului instituţiei de învăţământ, potrivit Adevarul.ro

Membrii forului de conducere al UMF Iaşi au tergiversat punerea în aplicare a unei sentinţă definitive şi irevocabile dată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în iulie 2014. Decizia prevederea demiterea lui Vasile Astărăstoae din funcţia de rector al UMF, după ce acesta a fost găsit în incompatibilitate de către inspectorii ANI.

O informaţie privind urmărirea penală de către DNA a rectorului Vasile Astărăstoae în acest caz a apărut pe surse încă de săptămâna trecută. Între timp, la data de 6 februarie, Vasile Astărăstoae şi-a anunţat demisia din funcţia de rector în plin scandal de corupţie soldat cu arestarea a trei profesori de la UMF.

Vasile Astărăstoae a fost condamnat în iulie 2014 de Curtea Supremă pentru conflict de interese după ce inspectorii ANI au constatat că oficialul s-a angajat pe sine şi pe fiica sa în mai multe proiecte europene derulate de instituţiile pe care le conducea.

Astărăstoae a semnat din poziţia de rector UMF Iaşi şi director al Institutului de Medicină Legală din Iaşi zece contracte de munca în care s-a angajat pe sine şi pe fiica sa, Daniela Astărăstoae. Valoarea serviciilor prestate de cei doi conform acestor contracte este de aproximativ 50.000 de euro, bani care vor trebui returnaţi în urma deciziei Curţii Supreme. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.