Acasă Economic Mureş: Bunuri de peste 1,5 milioane lei, confiscate de la contrabandişti cu...

Mureş: Bunuri de peste 1,5 milioane lei, confiscate de la contrabandişti cu aur

57
DISTRIBUIȚI

135123 – 26022015Poliţiştii au ridicat, în urma a zece percheziţii efectuate în judeţul Mureş,  bunuri susceptibile a proveni din contrabandă, în valoare totală de peste 1.600.000 lei.   Percheziţiile au fost efectuate miercuri în Tg. Mureş, Reghin şi Luduş. În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 11 kg. de bijuterii din aur, bunuri contrafăcute (echipamente sportive) şi sume de bani (peste 173.000 de lei, 22.100 de euro, 1.100.000 de forinţi, 1.000 de lire sterline, 600 de dolari), potrivit unui comunicat al IPJ Mureş.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că 5 persoane, din judeţul Mureş, în perioada 2013-2015, ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale din introducerea şi comercializarea, în mod ilegal, pe teritoriul României, a unor însemnate cantităţi de bijuterii din aur, provenite din Turcia.

Persoanele bănuite sunt cercetate pentru evaziune fiscală şi contrabandă.

Cercetările se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul IJJ Mureş şi Brigada de Jandarmi Mobilă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.