Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Chişinău

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Chişinău

DISTRIBUIȚI

 135052 – 24022015Presedintele Klaus Iohannis a ajuns marti dupa-amiaza in Rep. Moldova, unde efectueaza o vizita oficiala. Presedintele Romaniei a fost primit de presedintele moldovean Nicolae Timofti cu onoruri militare, dar si cu traditionala paine cu sare. Din delegatie fac parte consilierii George Scutaru, Dan Mihalache, Leonard Orban, Andrei Muraru, dar lipseste purtatorul de cuvant Tatiana Niculescu Bran.

Presedintele Klaus Iohannis face, marti si miercuri, o vizita oficiala in Rep. Moldova, la aproape o saptamana dupa ce Parlamentul de la Chisinau a votat Guvernul condus de Chiril Gaburici, seful statului avand pe agenda convorbiri cu omologul moldovean, cu premierul, dar si cu liderii partidelor pro-europene.

Astazi are loc o intrevedere tete-a-tete cu omologul moldovean, Nicolae Timofti, urmata de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor doua delegatii.

Totodata, seful statului se va intalni cu noul premier de la Chisinau, Chiril Gaburici.

In seara zilei de marti, presedintele Rep. Moldova, Nicolae Timofti, va oferi un dineu oficial in cinstea lui Klaus Iohannis, la celebrul combinat de vinuri „Cricova”.

In cea de-a doua zi a vizitei, presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu liderii partidelor pro-europene de la Chisinau: Vlad Filat, presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Marian Lupu, presedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL), dar si cu presedintele Parlamentului, Andrian Candu.

De asemenea, seful statului se va adresa studentilor de la Universitatea de Stat din Moldova si va depune o coroana de flori la Monumentul „Stefan cel Mare si Sfant”. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.