Acasă Externe Şeful diplomaţiei române, la Conferinţa internaţională de securitate de la München

Şeful diplomaţiei române, la Conferinţa internaţională de securitate de la München

DISTRIBUIȚI

 134598 – 06022015 –  Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, în perioada 6-8 februarie 2015, la Conferinţa internaţională de securitate de la München (München Security Conference). Eveniment anual de referinţă în peisajul dezbaterilor de securitate europene şi euro-atlantice, ediţia a 51-a din acest an a Conferinţei va include teme relevante pentru problemele şi provocările actuale de securitate, cum sunt situaţia din Ucraina, conflictele prelungite din Europa, situaţia din Orientul Mijlociu, geopolitica Pacificului, terorismul, războiul informaţional şi hibrid, precum şi perspectivele ordinii internaţionale, potrivit unui comunicat al MAE.

Conferinţa de la München reprezintă un prilej important de a include evaluările şi abordările României în schimbul de idei european şi euro-atlantic, având ca obiectiv identificarea de soluţii la problemele de securitate existente.

Şeful diplomaţiei române va prezenta în cadrul conferinţei preocupările României faţă de agravarea stării de instabilitate din regiunea extinsă a Mării Negre, pe fondul adâncirii situaţiei conflictuale din Ucraina şi al perpetuării conflictelor îngheţate şi va avansa viziunea ţării noastre pentru identificarea de soluţii viabile.

În marja Conferinţei, Bogdan Aurescu va avea întâlniri bilaterale cu omologi participanţi la eveniment, cu înalţi oficiali internaţionali, precum şi cu lideri ai organizaţiilor germanilor de origine română. Va participa, totodată, la un dejun de lucru găzduit de organizaţia americană Atlantic Council şi va avea o întrevedere separată cu reprezentanţii acesteia pe teme vizând problematica regională. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.