Acasă Centru Sibiu Sibiu: Despre încadrarea în muncă a persoanelor vulnerabile – bariere, oportunitati, resurse

Sibiu: Despre încadrarea în muncă a persoanelor vulnerabile – bariere, oportunitati, resurse

DISTRIBUIȚI

  135115 – 26022015Peste 30 specialiști din mediul de afaceri, din domeniul recrutării, al administrației publice, precum și din serviciile sociale participă, 25 – 27 februarie, la grupul de lucru cu tema „Accesul pe piata muncii pentru persoanele care provin din grupurile vulnerabile. Bariere, Oportunitati, Resurse”.

Pe parcursul celor 3 zile de dezbateri, participanţii discută despre barierele şi oportunităţile de integrare pe piața muncii a persoanelor din grupuri vulnerabile, concluziile urmând să fie incluse într-un ghid privind incluziunea socială. Ulterior, în funcţie de aptitudini şi de preferinţele exprimate, participanţii vor urma cursuri de mediator social, formator, specialist evaluare vocaţională şi evaluator competenţe profesionale. Îmbucurător este faptul că şi-au manifestat interesul de a participa la acest proiect şi angajatori și persoane din domeniul recrutării.

În total, până la finalul proiectului, vor participa la cursuri de formare 240 angajaţi. Aceştia îşi vor dezvolta astfel competenţele profesionale pentru identificarea unor metode eficiente de lucru cu persoanele vulnerabile, dar și a oportunităților lor de angajare. Cursurile au o componentă teoretică şi una practică şi sunt acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări. Până în prezent, s-au specializat în domeniu 41 angajaţi din servicii sociale publice şi private.

Proiectul „Europa Inclusivă – Initiaţive regionale sustenabile” se derulează timp de 18 luni şi are ca obiectiv general creşterea oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii a 400 persoane de etnie romă, 250 persoane cu dizabilităţi, 50 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie al statului şi alte 300 persoane aflate în detenţie, în total 1000 persoane cu nivel redus de studii din regiunile Bucureşti–Ilfov, Vest, Sud–Muntenia.

În plus, aproximativ 360 copii participă la activităţi de petrecere a timpului liber sau şcolare, după caz, sau de dezvoltare a abilităţilor de viaţă. În acest fel, 300 femei aparţinând unor grupuri vulnerabile beneficiază, pe parcursul programului, de suport în vederea integrării socio-profesionale.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.