Acasă Nord-Vest Bistrita-Nasaud Sute de elevi din cinci judeţe au primit “lecţii despre energie”

Sute de elevi din cinci judeţe au primit “lecţii despre energie”

DISTRIBUIȚI

135506 – 24032015 – Sute de elevi din 20 de localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj au participat la lecţii despre energie susţinute de 40 de voluntari E.ON şi specialişti ai ISU. Lecţiile s-au desfăşurat la şcolile gimnaziale din localităţile Tăuţi, Groşi, Şindreşti, Recea şi Lăpuşel (jud. Maramureş), Dej, Gherla, Viişoara, Căşei şi Frata (jud. Cluj), Ghinda, Bistriţa, Chintelnic şi Arcalia (jud. Bistriţa-Năsăud), Apa, Crucişor şi Pişcolţ (jud. Satu Mare), Jibou, Ileanda şi Crişeni (jud. Sălaj), potivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Prin simulări de situaţii de urgenţă şi exemple concrete, cei mici au învăţat cum să procedeze în caz de incendiu, scăpări de gaz sau chiar cutremur. Jocurile interactive, coordonate atent de voluntarii E.ON şi ISU, au contribuit la însuşirea informaţiilor transmise şi au făcut legătura între teorie şi practică.

“Am învăţat ce să facem într-o situaţie de urgenţă. Am fost pregătiţi ce să facem în caz de incendiu, cutremur sau explozie şi, noi la rândul nostru, îi vom învăţa acum pe ceilalţi din familie. Mi-a plăcut cum a fost prezentată lecţia. Am primit multe informaţii şi multe cadouri”, a spus unul dintre elevii participanţi la aceste lecţii.

“Materialele prezentate au fost foarte utile în scopul informării elevilor asupra posibilelor cazuri de urgenţă şi au venit ca o completare bine structurată la ceea ce copiii ştiau deja. Astfel de activităţi sunt mult mai eficiente decât un material teoretic prezentat la ora cu tematica respectivă, mai ales datorită prezenţei specialiştilor ISU şi E.ON. Mulţumim pentru aceste activităţi”, a declarat unul dintre dascălii implicaţi.

Acţiunile derulate fac parte din campania de informare şi educare „Nu tremur la cutremur”, iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne şi derulată la nivel naţional prin IGSU şi E.ON România.

„Lecţiile despre Energie” reprezintă un proiect al E.ON România iniţiat în anul 2009 care a fost derulat în peste 200 de şcoli cu participarea a circa 10.000 de elevi, lecţiile fiind susţinute de 630 de voluntari. În acest an, circa 60 de şcoli din cele 20 de judeţe din zona de acoperire operaţională a E.ON România vor fi beneficiare ale lecţiilor susţinute de E.ON România şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

IGSU şi E.ON România au încheiat în luna septembrie 2012 parteneriatul „Împreună pentru siguranţă”, în cadrul căruia se derulează campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie, se maia arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.