Acasă Economie Bruxelles: Sancţiunile împotriva Rusiei se aplică până când va fi pace în...

Bruxelles: Sancţiunile împotriva Rusiei se aplică până când va fi pace în Ucraina

DISTRIBUIȚI

– 135666 – 20032015 – Liderii Uniunii Europene au convenit, joi, ca sanctiunile economice impuse Rusiei vor ramane in vigoare pana cand este implementat pe deplin acordul de pace in Ucraina. Sanctiunile au fost, asadar, extinse pana la sfarsitul anului.

Compromisul agreat la summitul UE de la Bruxelles confirma unitatea Uniunii Europene pe tema sanctiunilor impuse Rusiei pentru rolul sau in conflictul din Ucraina, potrivit Reuters.

rusia-sanctiuni (1)In interiorul blocului cu 28 de membri au aparut fisuri pe tema sanctiunilor, dupa ce unele guverne au acceptat masurile cu dificultate. Si la summitul de la Bruxelles, de joi, parerile erau divizate cu privire la extinderea sanctiunilor economice, ce expira in iulie. O posibila cale de actiune ar fi fost sa se astepte cateva luni inainte de a lua o decizie in acest sens, pentru a vedea daca armistitiul din Ucraina este respectat.

Pana la urma, insa, liderii europeni au sustinut un compromis convenit de presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande. Ultimii doi sunt arhitectii planului de pace pentru Ucraina agreat luna trecuta la Minsk.

Liderii europeni au convenit ca „durata sanctiunilor economice sa fie clar legata de implementarea completa a acordurilor de la Minsk, avand in vedere ca aceasta este prevazuta pana la sfarsitul lui 2015”, a spus Tusk.

Mai mult, europenii sunt „pregatiti sa ia decizii suplimentare daca este necesar”.

Uniunea Europeana a extins sanctiunile pentru Rusia cu 19 indivizi si noua organizatii, in februarie, dupa acordul de armistitiu de la Minsk.

Ministrii de Externe din UE au convenit asupra sanctiunilor inca din ianuarie, dupa mai multe atacuri sangeroase asupra orasului ucrainean Mariupol, soldate cu moartea a peste 30 de civili.

SUA si UE au impus valuri succesive de sanctiuni Rusiei, pentru implicarea in conflictul separatist din estul Ucrainei. Incepand cu anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, apoi pe fondul conflictului separatist din Donetk si Luhansk, Washingtonul si Bruxellesul au sanctionat economic ceea ce considera a fi implicarea Rusiei in Ucraina. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.