Acasă Vest Arad Bucureşti: 10 județe răscolite de procurori într-un dosar de evaziune

Bucureşti: 10 județe răscolite de procurori într-un dosar de evaziune

DISTRIBUIȚI

perchezitii135377 – 10032015  Poliţiştii mehedinţeni percheziționează în această dimineață 61 de adrese din 10 județe (Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmboviţa) și București. Acțiunea face parte din investigațiile într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, la locuințele și sediile unor firme. 49 de personae vor fi audiate în cursul zilei.

La activități participă 300 de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mehedinți, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmboviţa.

Anchetatorii suspectează că în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale.

De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro (peste 1 miliard de lei), pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prin aceste operaţiuni fictive, ar fi prejudiciat bugetul general consolidat cu peste 9 milioane de euro (peste 460 de milioane de lei).

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor.

Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, se precizează în comunicat.

Potrivit Mediafax, printre cei vizaţi se află omul de afaceri Georgica Cornu, supranumit “regale asfaltului din Banat”, si Nicolae Semen, administratorul unei firme detinute de familia primarului orasului Baia de Arama, Rafael Dunarintu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.