Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Aviz favorabil pentru a doua cerere de arestare a lui Darius...

Bucureşti: Aviz favorabil pentru a doua cerere de arestare a lui Darius Vâlcov

DISTRIBUIȚI

 135734 – 31032015 – Comisia juridică din Senat a dat marți un nou aviz favorabil pentru reținerea și arestarea a fostului ministu al Finanțelor Darius Vâlcov, informează B1 Tv. Potrivit președintelui Comisie juridice, Cătălin Boboc, cererea de începere a urmăririi penale a fost votată în unanimitate, iar cererile de reținere și arestare au fost avizate cu mjoritatea voturilor membrilor, existând o singură abținere.

Președintele Comisiei Juridice a declarat că fostul ministru a trasnsmis că va fi prezent în senat la votul de miercuri, unde își va susține punctu de vedere în fața colegilor.

Cu privire la regulamentul care va fi luat în calcul în privința acestui vot, Cătălin Boboc a precizat că ”prevederile costituționale sunt foarte clare”.

”Prevederile constituționale sunt foarte clare. Constituția este legea legilor și prevede că hotărârile se adoptă cu majoritate simplă, adică jumătate plus unu din cei prezenți. Dacă vrem să dăm interpretări, care de care mai filzofice, la un text simplu… Toți colegii au înțeles că Senatul și Comisia juridică nu cercetează, nu condamnă. Noi dăm un aviz pe care procurorul îl prezintă în fața instanței.

DNA a cerut, săptămâna trecută, Senatului un nou aviz pentru arestarea lui Vâlcov, acesta fiind suspectat şi că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuşi.

Potrivit DNA, Darius Vâlcov ar fi obţinut, astfel, mai multe bunuri, printre care trei lingouri de aur și peste 100 de tablouri semnate de pictori celebri.

Fostul ministru al Finanțelor se află în arest la domiciliu din data de 26 martie. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.